• Vesivärit

Attendo Ristinummi

Kehitysvammaiset · Asumispalvelut · Tehostettu palveluasuminen · Tuettu asuminen

Attendo Ristinummi on Vaasaan elokuussa 2019 avautunut kehitysvammaisten palvelukoti. Ristinummi tarjoaa asiakkailleen tehostettua ja tuettua palveluasumista sekä yksilöllistä tukea arkielämässä selviytymiseen moderneissa, viihtyisissä ja nykyisten laatuvaatimusten mukaisissa tiloissa. Palvelukodissa on 15 autetun asumisen paikkaa ja 10 tuetun asumisen paikkaa.

Palvelukodin johtaja

Anniina Karjamäki

Anniina Karjamäki

Puhelin: p. 044 494 0960

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Sairaanhoitaja: 044 4940962
Tehostettu palveluasuminen (yläkerta): 044 4940964
Tukiasuminen (alakerta): 044 4940963
Sairaanhoitaja: 044 4940962
Tehostettu palveluasuminen (yläkerta): 044 4940964
Tukiasuminen (alakerta): 044 4940963

Osoite

Vanha Vaasan katu 1, Vaasa

Ruoka

Ruokailu on tärkeää fyysisen hyvinvoinnin ja jaksamisen, sekä sosiaalisen aktiivisuuden kannalta. Palvelukodissamme on yhteiset ruokailutilat, joissa tarjoillaan terveellisiä ja maittavia aterioita. 

Lisätietoja

Palvelukoti lyhyesti

  • Palvelukodin yläkerrassa sijaitsevat kolme ympärivuorokautista hoivaa tarjoavat tehostetun palveluasumisen viiden asukkaan ryhmäkodit. Tehostetun palveluasumisen asunnot ovat kooltaan noin 21 m2 ja sisältävät invamitoitetun wc- ja suihkutilan.
  • Palvelukodin alakerrassa sijaitsevat tuetun palveluasumisen, 32m2 asunnot. Asunnoissa on yhdistetty olohuone-keittiö, makuuhuone sekä invamitoitettu wc-suihku.
  • Tehostetun palveluasumisen asunnoista yksi on varattu perheiden tueksi tilapäishoitoa varten.
  • Omilla tutuilla huonekaluilla kalustetut asunnot, yhteiset oleskelu- ja ruokailutilat yhteisiä hetkiä varten, viihtyisä sauna ja piha-alue, sekä henkilökuntamme järjestämät erilaiset aktiviteetit takaavat asukkaiden viihtyvyyden.
  • Jokaiselle asukkaalle laaditaan palvelukodin toimintaa ohjaavan yksilökeskeisen ideologian mukainen asumisen suunnitelma yhdessä asukkaan, hänen läheisten ja palvelukodin moniammatillisen henkilökunnan kanssa.

Lue lisää Attendon kehitysvammaisten palveluista tästä

 

Aktiivinen arki palvelukodissa

  • Omatoimisuuden ylläpitäminen päivittäisessä elämässä ja itselle mieluisien asioiden tekeminen on tärkeää. Asukkaita kannustetaan ja tuetaan osallistumaan omien taitojen ja kykyjen mukaan arjen askareisiin ja toimintakykyä ylläpitäviin toimintahetkiin.
  • Tavoitteenamme on asukkaiden aktiivinen arki sekä yhteisöllisyys.
  • Palvelukodilla tehdään näkyväksi jokainen vuodenaika ja jokaista juhlapyhää juhlistetaan teemansa mukaisesti. Jokaisen asukkaan syntymäpäivien juhlistaminen on myös meille tärkeää.Viihtyisä piha-alue tarjoaa turvallisen ja rauhallisen vapaa-ajanviettopaikan sekä mahdollisuuden liikkumiseen ja ulkoiluun.
  • Ympäristössä on hyvät ulkoilu- sekä lenkkeilymaastot ja toimivat kulkuyhteydet kaupunkiin.