Hyppää sisältöön

Attendo Simo

Attendo Simon palvelukoti koostuu neljästä eri yksiköstä: Simppa, Kaapo, Ryydman ja Pätmän. 

Yhteystiedot

Osoite

 • Varkkermontie 6

 • 95200 Simo

 • Lappi

 • Kartta

Tietoja

 • Paikkojen määrä: 27

  Vapaita paikkoja: Kyllä

  Huoneen koko: 11-25 m2

  Valmistunut: 2009

  Hyvinvointialue: Lapin hyvinvointialue

  Ryhmäkodit: 4

 • Erikoisosaaminen: psykogeriatria haastavasti käyttäytyvät asukkaat kaksoisdiagnoosiset asukkaat
 • Omavalvontasuunnitelma
Story image

Yksilöllistä tukea

Attendo Simppa on 12-paikkainen pienryhmäkoti psykogeriatrisille potilaille ja asiakkaille, joiden toimintakyky on laskenut vamman, pitkäaikaisen sairauden tai alkoholinkäytön seurauksena. 

Attendo Kaapo on viisipaikkainen mielenterveyskuntoutujille suunnattu tukiasumiseen tarkoitettu pienryhmäkoti, jossa ei ole yövalvontaa, mutta jossa asukkaat osallistuvat työtoimintaan arkipäivisin. 

Attendo Ryydmän on viisipaikkainen tehostetun palveluasumisen pienryhmäkoti kehitysvammaisille aikuisille, joilla on mielenterveyden ongelmia. 

Attendo Pätmän seitsemänpaikkainen pienryhmäkoti kehitysvammaisille, joilla voi olla hyvin haastavaa käyttäytymistä, joka usein estää asumisen tavallisessa pienryhmäkodissa tai kotona. Palvelukodin asukkaille on määritelty oma ohjaajapari, jotka vastaavat asukkaan kokonaisvaltaisen hoidon toteutumisesta. Jokaiselle asukkaalle on laadittu oman ohjaajan toimesta asumisen suunnitelma.

Story image

Oma koti

Palvelukoti sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella paikalla Simojoen rannalla. Luonnonläheinen ympäristö tukee asukkaiden kuntoutusta ja tuo virtaa arkeen. Jokaisella palvelukodin asukkaalla on oma huone sekä yhteiset yleiset tilat käytettävissään. Asukkaiden käytössä on isot pihat ulkoilua varten sekä joen äärellä sijaitseva grillikota.

Story image

Omannäköistä elämää

Toiminnan punaisena lankana on asukkaan itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen, omatoimisuuden ja vuorovaikutustaitojen kehittämien sekä luovuus ja läsnäolo. Palvelukodillamme toimii arkipäivisin päivätoimintaryhmä. Naisten kerho kokoontuu kerran viikossa. Lisäksi räätälöimme tarvittaessa päivätoimintaa yksilöllisesti asukkaiden toiveet huomioiden. Palvelukodillamme järjestetään päivittäin mm. musiikkituokioita suositun karaoken tai levyraadin merkeissä, jumppaa ja yhteisöhetkiä sekä bingoa. Ulkoilemme päivittäin, sekä toteutamme retkiä lähialueen ulkoilu- ja retkeilykohteisiin sekä tapahtumiin. Järjestämme myös toiveiden mukaan kauemmas suuntautuvia retkiä. Asukkaamme pääsevät maistelemaan kesän aikana oman mansikkamaan ja marjapensaiden herkkuja.

Palvelukodilla vierailee säännöllisesti koiravieraita ilahduttamassa asukkaitamme.

Lue lisää palveluistamme