Attendo Tepontupa

Jalasjärvi · Ikäihmiset · Tehostettu palveluasuminen

Jalasjärvellä sijaitseva Attendo Tepontupa on 42-paikkainen hoivakoti, joka tarjoaa tehostettua asumispalvelua ikääntyneille. Talon asukkaat elävät mieltymyksiensä mukaista elämää kahdessa ryhmäkodissa ja ammattitaitoinen hoitohenkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.

Hoivakodin johtaja

Mira Haapala

Puhelin: 044 7820 816

Hei! Olen Mira Haapala ja vastaan Attendo Tepontuvan hoivakodista.

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Kultakoto, puh. 044 714 3922

Timanttikoto, puh. 044 7313 753

 

Kultakoto: 044 714 3922
Timanttikoto : 044 731 3753
Kultakoto: 044 714 3922
Timanttikoto : 044 731 3753

Osoite

Koskitie 5 C, 61600 Jalasjärvi

Lisätietoja

Attendo Tepontupa on 42-paikkainen tehostetun asumispalvelun koti ikääntyneille Jalasjärvellä. Tepon tuvalla asuu ikäihmisiä vakituisesti mutta koti tarjoaa mahdollisuuden myös vuorohoitoon. 

Tepon tupa - oma koti

Tammikuussa 2015 toimintansa aloittanut palvelukoti sijaitsee rauhallisella paikalla, lähellä Jalasjärven palveluita. Terveyskeskukseen palvelukodilta on matkaa vain pari sataa metriä. Tilat ovat uudet, viihtyisät ja kodikkaasti sisustetut. Tepon tupa on jaettu kahteen kotoon; Timantti- ja Kultakotoon ja jokaisella asukkaalla on oma huoneensa. Jokainen asukas voi sisustaa ja kalustaa sen mieleisekseen, tarvittaessa palvelukoti auttaa kalustuksessa. Tepon tuvassa on myös kaksi kahden hengen huonetta pariskuntia tai sisaruksia varten. Kaikissa huoneissa on oma tilava inva WC ja kylpyhuone. Tepon tuvan avarat ja kodikkaat oleskelutilat mahdollistavat yhdessä olemisen ja tekemisen.

Yksilöllistä kuntoutusta

Tepon Tuvan toiminta perustuu toimintakykyä ylläpitävään sekä kuntouttavaan työotteeseen, joilla tuetaan asukkaiden omatoimisuutta sekä vahvistetaan jokaisen asukkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia, tämän yksilölliset tarpeet huomioiden. Tepon Tuvassa on asukkaita varten kuntosali, jossa on ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille tarkoitettuja kuntolaitteita. Henkilökuntaan kuuluu oma fysioterapeutti, joka luo jokaiselle asukkaalle yksilökohtaiset kuntoutumista tukevat suunnitelmat.

Virikkeellinen arki

Asukkaille tarjotaan mahdollisuus kodin virikkeelliseen arkeen sekä tuvan ulkopuolisiin kontakteihin ja suhteisiin. Tepon tuvan säännölliseen virikeohjelmaan kuuluu kädentaitoja tukevaa toimintaa, musikaalisuutta sekä liikunnallisia harrasteita. Ulkoilemaan pääsee vuoden jokaisena päivänä. Tepon tuvan lähiympäristö sekä palvelukodin oma aidattu pihapiiri ovat sopivia turvalliseen ulkoiluun sekä mahdollistavat asukkaiden osallistumisen halutessaan puutarhan hoitoon. Tepon tuvan oma keittiö ja kokki varmistavat, että tuvassa tuoksuu ja maistuu herkullinen kotiruoka joka päivä.

Oma-ohjaaja järjestelmä

Jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja, joka perehtyy asukkaan elämäntarinaan ja huolehtii asukkaan yksilöllisistä tarpeista Tepon tuvassa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Henkilökunta on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Tepontuvalla on käytössä myös oma lääkäri. Tiivistä yhteistyötä tehdään terveyskeskuksen ja yksityisten palveluntuottajien kanssa. Toimintaa ohjaavat asukkaan yksilöllisyyden ja omien tapojen kunnioittaminen sekä arvot läheisyys, yhteisöllisyys ja rehellisyys.