• Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-885x590px
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-3
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-5
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-12
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-11
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-08
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-05
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-04
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-03
  • Attendo Vallesmanni - slideshow - Vallesmanni-01

Attendo Vallesmanni

hoivakoti · Lahti · Kuntoutus · Ikääntyneet

Attendo Vallesmanni tarjoaa Lahdessa 30:lle ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista sekä kuntoutuspalvelua.

Hoivakodin johtaja

Anne Manninen

Puhelin: p. 044 333 6593

Tavoitettavissa arkisin Klo 8-16

Yhteystiedot Katso tarkemmat yhteystiedot

Ohjaaja 1: 044 7233 479

Ohjaaja 2: 044 7471 190 

Ohjaajat 24/7: 044 706 5964
Ohjaajat 24/7: 044 706 5964

Osoite

Vallesmanninkatu 3, 15300, Lahti

Lisätietoja

Attendo Vallesmannin ovet avasimme joulukuussa 2015, osoitteessa Vallesmanninkatu 3, 15300 Lahti. Hoivakodissa tarjoamme 30 ikäihmiselle portaatonta hoiva-asumista sekä kuntoutuspalvelua. Huushollissamme vaalitaan ja kehitetään vanhustyötä sekä muistisairaiden kuntoutus- ja hoivakulttuuria. Talomme on avoin olohuone kaikille ympäristön ikäihmisille. Kodin arkeen vilskettä ja vilinää tuovat viereen valmistuneen päiväkoti Onnimannin lapset.

Elämänmakuista arkea omassa kodissa

Vallesmannin omassa kodissa asutaan elämänsä loppuun asti. Hoito räätälöidään aina yksilöllisesti asukkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Myös saattohoito on luonnollinen osa kotimme elämää. Kaikessa Vallesmannin arjen touhussa ja toiminnassa tähtäämme asukkaan persoonalähtöiseen hoivaan ja hyvään elämään. Hoivakodissamme eletään rikasta, inhimillistä ja elämänmakuista arkea ilman kiirettä ja suosituskeskeisyyttä. Kotimme toiminnan punaisena lankana on aika, luovuus ja läsnäolo. Kohtaamme jokaisen kotimme asukkaan ainutlaatuisena ja merkityksellisenä yksilönä, jonka yksilöllisistä elämäntarinaa kunnioitetaan ja arvostetaan. Asukkaiden tavat, tarpeet, toiveet ja tottumukset huomioidaan osana jokapäiväistä hoivaamme.

Asukkaaksi Attendo Vallesmanniin

Hoivakotiimme voi tulla asukkaaksi kunnan maksusitoumuksella, palvelusetelillä tai itsemaksavana. Tarjoamme niin pysyvää asumista kuin lyhytaikaisia intervallijaksoja. Asukkaidemme läheiset, ystävät ja muut tärkeät tukiverkostot ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kotimme arkeen sekä asukkaiden eloon ja oloon Hoivakoti Vallesmannissa.

Attendo Vallesmanni - Vuoden 2015 Tapateko -palkinnon saaja

Attendo Vallesmannin viereen valmistui samanaikaisesti lasten päiväkoti Onnimanni, jonka toiminnasta vastaa Pilke Päiväkodit Oy. Vanhusten hoivakoti ja lasten päiväkoti elävät arkea rintarinnan, yhdessä puuhaten ja touhuten. Vallesmanni hoivakodin ja Pilke päiväkotien yhteiselle palvelukorttelille myönnettiin Tapaseura ry:n vuosittainen Vuoden Tapateko -palkinto vuodelta 2015. 

Hoivakodin ja päiväkodin yhteinen arki

Huushollissamme soi yhteislaulu, jota säestää lasten kirkkaat äänet ja vanhusten tuomat laulujen muistot. Perjantain Bingossa jännitetään voittoa ja tehdään numeroista ystäviä. Pihalla puuhaillaan istutusten kanssa lasten touhutessa ympärillä marjapensaiden antimia maistellen sekä vaihtuvista vuodenajoista ja luonnon maisemista nauttien. Vallesmannissa koetaan yhdessä arjen ilot ja surut sekä pysähdytään nauttimaan hetkestä ja rentoudutaan yhdessä tai erikseen. Yhteisjumpat, tanssit ja vuodenaikojen mukaiset juhlat tuovat piristystä ja iloa kotimme arkeen. ”Kaverimummit, -ukit, -papat, -vaarit, -ämmit, ja –äijät”  tarjoavat syliä ja huomioita lapsille sekä ja lapset elämäniloa vanhuksille.

 

”…Vatukasta vallesmanni, vallesmannista matikka, Matikasta maitopyörä, maitopyörästä pytikkä. Pytikästä pöytäristi, pöytärististä ripukka…”