Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Friitala

Renforsintie 3, Ulvila

Tervetuloa meille

Marjo Ruohoneva, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palveluasuminen, Päivätoiminta, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
45
Huoneen koko
21-34 m2
Valmistunut
2020
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 358 7549

Palvelumme

Attendo Friitala tarjoaa asumispalveluita mielenterveyskuntoutujille. Toimintamme Attendo Friitalassa pohjautuu toipumisorientaatioon. Pyrimme yhdessä asiakkaan kanssa löytämään juuri hänelle sopivan kuntoutumisen polun ottamalla huomioon asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnon kohteet.

Attendo Friitalassa asiakkaita kannustetaan ja tuetaan mahdollisimman itsenäiseen selviytymiseen omien voimavarojensa ja toimintakykynsä puitteissa. Käytännössä tämä on ensisijaisesti ohjausta, tukemista ja yhdessä tekemistä, ei asiakkaan puolesta tekemistä. Ohjaamme asiakkaitamme harjoittamaan itsenäistä päätöksentekoa, mielekästä vapaa-ajan viettoa sekä ihmissuhteiden hoitamista. Tärkeimpänä työvälineenämme on kuntoutus- ja palvelusuunnitelma, jonka asiakas laatii yhdessä omaohjaajansa ja mahdollisen lähiverkostonsa kanssa. Meille on tärkeää, että kuntoutus – ja palvelusuunnitelma on kunkin asiakkaan näköinen.

Yksikön moniammatillinen henkilökunta koostuu mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneista lähihoitajista, sairaanhoitajista ja sosionomeista.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Attendo Friitala sijaitsee Ulvilan keskustassa, joka tarjoaa asukkailleen hyvät peruspalvelut.

Yksikkö toimii kolmikerroksisessa, kesäkuussa 2020 valmistuneessa kerrostalossa, jossa jokaisella palvelukodin asiakkaalla on käytössään oma asunto tai huone. Kaikissa huoneissa ja asunnoissa on oma wc/suihkutila. Lisäksi palveluasumisen asunnoissa on oma avokeittiö. Asiakkaalla on mahdollisuus sisustaa oma asuntonsa/huoneensa haluamillaan tavalla omilla tavaroillaan ja huonekaluillaan.

Ensimmäisen ja toisen kerroksen ryhmäkodeissa on viihtyisät ja tilavat ruokailutilat sekä yhteiset tilat asiakkaiden käyttöön. Päivä- ja ryhmätoimintojen järjestämistä varten on varattu yksi asuinhuoneistoista. Yksikön pihalla on useampia viihtyisiä oleskeluryhmiä, katettuja alueita ja hyvin hoidettuja istutusalueita. Iso piha-alue mahdollistaa monenlaisen toiminnan ja ajanvieton asiakkaillemme.

Asiakkaiden omaiset ja ystävät ovat tervetulleita vierailemaan, myös yöpyminen on mahdollista asiakkaan omassa asunnossa.

Arki ja aktiviteetit

Asiakkaiden arjessa korostuvat yksilöllisyys ja asiakkaan oma aktiivisuus toipumisorientaation periaatteiden mukaisesti. Henkilökohtainen viikko-ohjelma on yksi arjen hahmottamisen työvälineistä, mikä on käytössä asukkaan siitä hyötyessä.

Koko yksikön erilaiset ryhmätoiminnot rytmittävät viikkoamme. Ryhmätoiminta on alati muuttuva kokonaisuus, joka elää joustavasti asiakkaiden tarpeiden muuttuessa. Mukana on niin ohjaajien, kokemusasiantuntijoiden kuin yksikön asukkaiden vetämiä ryhmiä. Ohjelmassa on mm. keskusteluryhmiä (tuomaan elämään mm. vertaistukea, yhteiskunnallista osallisuutta, nostamaan esiin kunkin omia voimavaroja), palvelukodin ulkopuolista arkea tukevia asiointiryhmiä sekä liikuntaa ja luonnossa liikkumista. Säännöllisen ryhmätoiminnan lisäksi teemme viikoittaisia retkiä ja virkistyskäyntejä eri kohteisiin ympäri maakuntaa.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.43286,"lng":21.8675},"content":"<h4>Attendo Friitala</h4><p>Renforsintie 3 </br> 28400 Ulvila </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.43286,21.8675' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Renforsintie 3,
28400 Ulvila
Länsi-Suomi

Löydä meille