Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Friitala

Finnepäkintie 32, 28400, Ulvila

Tervetuloa meille

Marjo Ruohoneva, Hoivakodin Päällikkö

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
21
Huoneen koko
29-47 m2
Valmistunut
2009
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 3587 549

Palvelumme

Attendo Friitala tarjoaa tehostettua palveluasumista mielenterveyskuntoutujille, jotka eivät selviydy itsenäisestä asumisesta ilman tukea ja apua ympäri vuorokauden. Friitalan palvelukodissa jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan muun muassa tavoitteet, toiveet sekä elämäntilanne ja -tarina. Suunnitelmaa arvioidaan ja tarkistetaan yhdessä kuntoutujan kanssa säännöllisesti sekä aina tilanteen muuttuessa.
Moniammatillinen henkilökunta koostuu mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneista lähihoitajista, sairaanhoitajista ja sosionomeista. Lisäksi kodilla asukkaiden käytettävissä on psykiatrin palvelut.

Kuntouttavalla arjen tekemisellä pyritään vahvistamaan ja parantamaan kuntoutujien toimintakykyä, itseluottamusta sekä omatoimisuutta. Kuntoutumisen tavoitteena voi olla esimerkiksi siirtyminen kevyemmin tuettuun tai kokonaan itsenäiseen asumiseen. Kodilla opetellaan aktiivisesti muun muassa hygienia-asioita, ruuanlaittoa, erilaisia asioiden hoitoja sekä sosiaalisia taitoja.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Kodissa asukaspaikkoja on yhteensä 23. Kodin asunnoista 15 kpl on yksiöitä, kaksioita kodissa puolestaan on neljä. Jokaisessa asunnossa on WC, suihku ja keittomahdollisuus. Lisäksi kodissa on yhteiset keittiö-, ruokailu-, oleskelu-, ja saunatilat, jotka on tarkoitettu asukkaiden vapaaseen käyttöön.

Arki ja aktiviteetit

Friitalan palvelukodissa järjestetään erilaisia yksilö-ja ryhmätoimintoja. Toiminta on suunnitelmallista, tavoitteellista ja kuntoutujien yksilölliset tarpeet huomioivaa. Kuntoutujilla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan mm. aloitteiden ja palautteiden muodossa. Lisäksi kodin asukkaita rohkaistaan osallistumaan myös palvelukodin ulkopuoliseen toimintaan, kuten harrastuksiin, opiskeluihin tai työtoimintoihin.
Tarkoituksena on toimintakyvyn vahvistumisen lisäksi sitoutumisen opettelu tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen toimintaan. Virkistystoimintaa, esimerkiksi erilaisia retkiä, järjestetään säännöllisesti. Virkistystoiminta katkaisee arkea ja tuo lisää sisältöä elämään, elämänlaatua parantavasti. Retkillä ja tutustumiskäynneillä voi mielekkäällä tavalla harjoitella toimimista sosiaalisissa tilanteissa.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.42521,"lng":21.856773},"content":"<h4>Attendo Friitala</h4><p>Finnepäkintie 32, 28400 </br> 28400 Ulvila </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.42521,21.856773' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Finnepäkintie 32, 28400,
28400 Ulvila
Länsi-Suomi

Löydä meille