Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Hammaslahti

Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti, Joensuu

Tervetuloa meille

Tanja Vahalahti, Palvelukodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
26
Valmistunut
2013
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 780 0829

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Hammaslahden palvelukoti on 26-paikkainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Joensuun Hammaslahdessa. Mielenterveyskuntoutujien tarpeisiin suunniteltu palvelukoti sijaitsee vajaan 25 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Hammaslahden kylän keskustaan puolestaan matkaa on noin kilometrin verran, joten kylälle pääsee käymään vaikka jalkaisinkin.

Kuntoutumisen edetessä on asukkaan myös mahdollista siirtyä asumaan vähemmän tuetumpaan asumisen malliin. Omaohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja turvana kodin arjessa ja vastaa kuntoutussuunnitelman ajantasaisuudesta. Kotiin on mahdollista tulla myös intervallijaksoille.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kodin jokainen asukas asuu omassa tilavassa kylpyhuoneellisessa huoneessaan, omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Viihtyisät yhteiset tilat puolestaan kutsuvat asukkaita rentoon oleiluun ja yhteiseen puuhasteluun, ilman kiirettä ja pakkoa. Yhteisöllisyyden arvoa vaalitaan Hammaslahden palvelukodissa. Rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö tukee asukkaiden kuntoutusta ja ulkoiluun on hyvät mahdollisuudet. Hammaslahden on oma keittiö, jossa kodin emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Asukasta kannustetaan itsenäiseen tekemiseen, uuden oppimiseen ja sekä muiden huomioimiseen. Kodissa harjoitellaan yhdessä ja erikseen arjen perustaitoja, kuten itsestä huolehtimista, arjen asioiden hoitoa, siivousta ja ruoalaittoja sekä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja.

Hammaslahdessa järjestetään monipuolista toimintaa. Meillä on mm. ruokaryhmiä, joissa valmistetaan kotiruokaa 4-5 hengen ryhmissä. Palvelukodilla pidetään myös erilaisia rentoutusryhmiä, keskusteluryhmiä, musiikki- ja tietovisaa, bingoa ja asukkaiden toiveiden mukaisia aktiviteetteja. Asukkaiden toiveiden mukaan on järjestetty myös palvelukodin ulkopuolista toimintaa kuten keilausta, uimahallissa ja hevostallilla käymistä ja  kirpparikierroksia - muutamia mainitaksemme.

Hammaslahden palvelukodin läheisyydessä, noin kilometrin säteellä, on kaksi kuntosalia, valaistu hiihtolatu sekä kirjasto. Myös kauppa, apteekki ja pizzeriapalvelut ovat lähellä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.439981,"lng":29.965518},"content":"<h4>Attendo Hammaslahti</h4><p>Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti </br> 82200 Joensuu </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.439981,29.965518' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti,
82200 Joensuu
Itä-Suomi

Löydä meille