Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Hammaslahti

Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti, Joensuu

Tervetuloa meille

Tanja Vahalahti, Palvelukodin johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
26
Valmistunut
2013
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 7800829

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Hammaslahden palvelukoti on 26-paikkainen palvelukoti mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Joensuun Hammaslahdessa. Mielenterveyskuntoutujien tarpeisiin suunniteltu palvelukoti sijaitsee vajaan 25 kilometrin päässä Joensuun keskustasta. Hammaslahden kylän keskustaan puolestaan matkaa on noin kilometrin verran, joten kylälle pääsee käymään vaikka jalkaisinkin.
Palvelukodissa on asukaspaikkoja yhteensä 26 palveluausmisen tarpeisiin. Kuntoutumisen edetessä on asukkaan myös mahdollista siirtyä asumaan vähemmän tuetumpaan asumisen malliin. Omaohjaaja toimii asukkaan lähimpänä tukena ja turvana kodin arjessa ja vastaa kuntoutussuunnitelman ajantasaisuudesta. Kotiin on mahdollista tulla myös intervallijaksoille.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kodin jokainen asukas asuu omassa tilavassa kylpyhuoneellisessa huoneessaan, omassa kodissaan, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Viihtyisät yhteiset tilat puolestaan kutsuvat asukkaita rentoon oleiluun ja yhteiseen puuhasteluun, ilman kiirettä ja pakkoa. Yhteisöllisyyden arvoa vaalitaan Hammaslahden palvelukodissa. Rauhallinen ja luonnonläheinen ympäristö tukee asukkaiden kuntoutusta ja ulkoiluun on hyvät mahdollisuudet. Hammaslahden on oma keittiö, jossa kodin emäntä valmistaa terveellistä ja maistuvaa kotiruokaa sekä herkkuja arjen kahvihetkiin ja juhliin.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Asukasta kannustetaan itsenäiseen tekemiseen, uuden oppimiseen ja sekä muiden huomioimiseen. Kodissa harjoitellaan yhdessä ja erikseen arjen perustaitoja, kuten itsestä huolehtimista, arjen asioiden hoitoa, siivousta ja ruoalaittoja sekä sosiaalisen kanssakäymisen taitoja. Kodin monipuolinen viikko-ohjelman mukainen viriketoiminta takaa mielenkiintoista ja innostavaa tekemistä jokaiselle päivälle. Viriketoimintaan kuuluvat muun muassa askartelu-, liikunta- ja keskusteluryhmät, kiinnostavat vieraat sekä erilaiset retket ja tapahtumat. Yhteyttä pidetään aktiivisesti myös verkostoihin ja yhteistyökumppaneihin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.439981,"lng":29.965518},"content":"<h4>Attendo Hammaslahti</h4><p>Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti </br> 82200 Joensuu </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.439981,29.965518' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Olkkolantie 1, 82200 Hammaslahti,
82200 Joensuu
Itä-Suomi

Löydä meille