Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Hehku

Pahkakatu 16, 33340 , Tampere

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut
Paikkojen määrä
16
Valmistunut
2017

Tervetuloa meille

YksikönjohtajaHeidi Kytölä

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 780 0891

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Hehku on 16-paikkainen nuorten 18-30-vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti Haukiluoman kaupunginosassa. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Tukiasumista tarjoamme Tampereen tukikodeissa. Tavoitteenamme on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Tampereen Aallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma-arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Toimiva, turvallinen ja viihtyisä ympäristö

Koti on valmistunut 2017 ja suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Arki ja aktiviteetit

Yksilöllinen ja toiminnallinen arki

Toimintamme perustuu asiakkaidemme tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen, kuntouttavaa työotetta käyttäen. Arki muotoutuu asukkaitten toiveiden, tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.51614,"lng":23.607985},"content":"<h4>Attendo Hehku</h4><p>Pahkakatu 16, 33340 </br> 33340 Tampere </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.51614,23.607985' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Pahkakatu 16, 33340 ,
33340 Tampere
Länsi-Suomi

Löydä meille