Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Helmakoti

Markkinatie 14, 85100, Kalajoki

Tervetuloa meille

Susanna Tapio, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
35
Huoneen koko
24 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0405390413

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Helmakoti on Kalajoella sijaitseva 18-paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti, johon kuuluu myös tukiasuntoja, joihin Attendo Helmakoti tuottaa palveluja. Helmakodin toiminnan arvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen ja vaaliminen, mielekkään elämän mahdollistaminen sekä muutoskyvyn ylläpitäminen. Helmakodin asiakkaaksi voivat myös tulla päiväasiakkaat, tukiasuntoasiakkaat, lääkehuoltoasiakkaat, ateriapalveluasiakkaat sekä kotikäyntiasiakkaat. Päiväasiakkaat asuvat omissa kodeissaan ja osallistuvat palvelukodin toimintaan sovittuina päivinä. Tukiasuntoasiakkaat saavat tarvitsemansa palvelut Helmakodilta ja heillä on mahdollisuus osallistua palvelukodin toimintaan. Lääkehuoltoasiakkaat saavat tarvitsemansa lääkehoitoon liittyvät palvelut palvelukodilta

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kodin asukkaat asuvat omissa huoneissaan, jotka ovat yhden tai kahden hengen huoneita. Asukkaiden kotien yksityisyyttä kunnioitetaan ja arvostetaan. Helmakodin puistomainen piha-alue on turvallinen ja aidattu.
Kodin katetulla terassilla ja huvimajassa on mukava viettää aikaa mihin vuodenaikaan tahansa. Yhteisessä käytössä olevat ruokailu- ja oleskelutilat, keittiö sekä pesu- ja kodinhoitotilat on sisustettu kodikkaiksi ja viihtyisiksi. Attendo Helmakodin tukiasuntojen asiakkaat asuvat heille vuokratuissa asunnoissa lähellä Kalajoen Palvelukotia tai keskustassa. Asiakkaat kalustavat asuntonsa ensisijaisesti omilla huonekaluillaan, tarvittaessa asuntojen kalustamisessa voidaan avustaa.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Palvelukodissa toimitaan yhteisöhoidon periaatteilla, joista tärkeimpiä ovat tasavertaisuus, luottamus ja yksilöllisyys. Asukkaan tavoitteet ja tarpeet ohjaavat osallistumista kodin toimintaan ja heitä ohjataan käyttämään kunnassa tarjolla olevia palveluja tarpeittensa ja mielenkiintonsa mukaisesti. Asukkaita kannustetaan oppimaan uutta ja kehittämään omia valmiuksiaan. Panostamme jokaisen asukkaan kohdalla mahdollisimman yksilölliseen ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.259822,"lng":23.937862},"content":"<h4>Attendo Helmakoti</h4><p>Markkinatie 14, 85100 </br> 85100 Kalajoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.259822,23.937862' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Markkinatie 14, 85100,
85100 Kalajoki
Länsi-Suomi

Löydä meille