Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Helmakoti

Markkinatie 14, 85100, Kalajoki

Tervetuloa meille

Päivi Lohilahti, Yksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
35
Huoneen koko
24 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0405390413

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Helmakoti on Kalajoen keskustan tuntumassa, kauniissa pihapiirissä sijaitseva mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti. Meillä on 15 tehostetun asumisen paikkaa, 8 palveluasumisen paikka sekä 4 tukiasuntoa, joista kaksi sijaitsee palvelukodin pihapiirissä ja kaksi kaupungilla. Tarjoamme myös intervallijaksoja, kotiin annettavia palveluita ja meille voi tulla myös päiväkävijänä.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kodin asukkaat asuvat omissa yhden hengen huoneissaan, jotka asukkaat voivat kalustaa omilla kalusteillaan ja sisustetaan oman näköisekseen. Tarvittaessa avustamme kalustamisessa. Yhteisessä käytössä on ruokailu- ja oleskelutilat, keittiö- sekä pesu- ja kodinhoitotilat. Lisäksi asukkaiden käytössä on sauna.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Palvelukodissa toimitaan yhteisöhoidon periaatteita soveltaen. Toimintamme on asiakaslähtöistä ja osallistavaa. Meillä jokaiselle asukkaalle nimetään omaohjaaja ja asukkaalle laaditaan tavoitteellinen suunnitelma, jonka mukaan arkea eletään.

Asukkaita kannustetaan osallistumaan voimavarojensa mukaan yksikön arkiaskareisiin, kuten ruuanlaittoon ja pyykkihuoltoon, kasvien hoitamiseen ja pieniin siivoustöihin. Viriketoimintaa järjestämme asukkaillemme joka päivä, joita ovat esimerkiksi yhteiset kävelylenkit, askartelutuokiot, pelihetket, leivontatuokiot, musiikkipiirit ja erilaiset retket. Tuemme asukkaitamme myös talon ulkopuolisten aktiviteetteihin lähialueella.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":64.259822,"lng":23.937862},"content":"<h4>Attendo Helmakoti</h4><p>Markkinatie 14, 85100 </br> 85100 Kalajoki </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=64.259822,23.937862' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Markkinatie 14, 85100,
85100 Kalajoki
Länsi-Suomi

Löydä meille