Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Hopeahelmi

Ruukinmäentie 5, 53100, Lappeenranta

Tervetuloa meille

Melina Nikkanen, Hoivakodin johtaja (yhteydenotot ark. klo 9-16)

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Palvelut ikääntyneille, Ympärivuorokautinen hoiva, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
61
Huoneen koko
23,5-26 m2
Valmistunut
2012
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 4632

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Attendo Hopeahelmi on Lappeenrantaan syksyllä 2012 avattu hoivakoti. Hoivakoti on tarkoitettu ikäihmisille, joille asuminen täysin itsenäisesti ei enää ole mahdollista. Tarjoamme joko kevyempää tukea ja turvaa päivittäiseen arkeen tai ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi muistisairauden rajoittaessa toimintakykyä. Hoivakodissa on neljä 15 asukkaan ryhmäkotia kahdessa kerroksessa.

Hoivakodissa henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden ja tukemassa tarpeen mukaan. Kaikille asukkaille nimetään omahoitaja ja jokaisen asukkaan kanssa laaditaan henkilökohtainen hoitosuunnitelma. Tavoitteenamme on säilyttää asukkaan arki mahdollisimman samanlaisena kuin ennen meille muuttoa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Hoivakodissa jokaisella asukkaalla on oma 23,5 m2 kokoinen huone. Huoneet ovat tilavia ja varustettu hyvällä hoitosängyllä ja patjalla. Muuten asukkaat saavat sisustaa huoneensa omilla tutuilla huonekaluillaan. Jokaisessa ryhmäkodissa on oma kodikas oleskelu- ja ruokailutila sekä joko terassipiha tai parveke. Ulkoilu on helppoa ja turvallista omalla aidatulla pihalla - yksin tai yhdessä muiden asukkaiden kanssa.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Hopeahelmen henkilökunta järjestää säännöllisesti toiminnallisia tuokioita asukkaille. Asukkaiden kanssa luetaan lehtiä, lauletaan sekä ulkoillaan asukkaiden kunnon mukaan. Tilavassa saunassamme on turvallista nauttia suomalaisesta löylyperinteesta. Ulkoilu on säännöllinen ja tärkeä osa arkeamme.

Kuntouttava toiminta

Arki hoivakodissamme on asukkaidensa näköistä. Korostamme kuntoutuksen ja aktiivisen arjen merkitystä, ja meillä työskentelee fysioterapeutti osana moniammatillisia tiimejämme. Fysioterapeuttimme vastaa siitä, että kuntouttava hoitotyö on osana arjen toimintoja ja että se perustuu asukkaan omiin voimavaroihin.

Fysioterapeutti ohjaa esimerkiksi liikunta- ja muistikuntoutusryhmiä ja vastaa siitä, että asukkaillamme on käytössään tarpeelliset ja oikeanlaiset apuvälineet. Fysioterapeutti vastaa myös asukkaittemme kuntoutussuunnitelmista sekä yksilöllisistä kuntoutustavoitteista.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.0397674,"lng":28.2320036},"content":"<h4>Attendo Hopeahelmi</h4><p>Ruukinmäentie 5, 53100 </br> 53100 Lappeenranta </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.0397674,28.2320036' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ruukinmäentie 5, 53100,
53100 Lappeenranta
Itä-Suomi

Löydä meille