Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Jakobintupa

Permontie 34, 68600, Pietarsaari

Tervetuloa meille

Jarkko Norrena, Palvelukodin päällikkö

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
24
Huoneen koko
n. 25 m2
Palvelua kielillä
suomi, ruotsi

Palvelumme

Yksilöllistä tukea

Attendo Jakobintupa on 24-paikkainen mielenterveys- ja päihdekuntoutujien palvelukoti Pietarsaaressa. Tarjoamme eritasoista palveluasumista sekä tukiasumista itsenäisemmin pärjääville asukkaille. Asuminen Jakobintuvassa on tarkoitettu aukkaille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea ja apua päihteiden käytön tuomiin haasteisiin oman arjen hallinnassa. Kuntoutuksessa huomioidaan yksilön voimavarat ja tuetaan kuntoutujaa kohti parempaa arjen- ja elämänhallintaa. Kodilla opetellaan jokaiselle sopivia tapoja ehkäisemään päihdenkäytön uudelleen aloittamista. Henkilökunta on paikalla kuntoutujien tukena vuorokauden jokaisena hetkenä.

Tukiasuminen puolestaan on tarkoitettu kuntoutujille, jotka ovat saaneet päihteidenkäyttönsä siinä määrin hallintaan, että tuen ja avun tarve kohdentuu päihteettömän elämän opetteluun, itsenäiseen asumiseen ja arkielämän taitojen opetteluun. Jaakon tukiasunnoissa jatketaan Jakobin palveluasunnoilla opeteltujen tapojen käyttöä, joilla ehkäistään päihteidenkäyttöä.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Toimiva, turvallinen ja viihtyisä ympäristö

Kuntoutumista tukeva palvelu muodostuu kodinomaisesta, viihtyisästä ja asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita vastaavasta asumisesta, sekä hyvinvointia ja kuntoutumista edistävistä toimintatavoista. Kuntoutujat asuvat omissa asunnoissaan ja heidän käytössään ovat myös viihtyisät yhteistilat. Attendo Jakobintuvassa kuntoutujalle tarjotaan mahdollisuus palata parempaan arkeen aktivoinnin, tuen ja yksilöllisen kuntoutuksen avulla. Yksikkö tukee kuntoutujan oma-aloitteisuutta sekä vahvistaa turvallisuuden ja yhteisöllisyyden tunteita. Kodin eri asumismuotojen tuella kuntoutujan on mahdollista edetä kohti itsenäisempää elämää ja päihteettömyyttä.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Kodin arjesta tehdään mielekästä ja yhteisöllistä, huomioden jokaisen henkilökohtaiset tarpeet ja kiinnostuksen kohteet. Kodin arki on asukkaittensa näköistä, monipuolista ja toiminnallista. Kaiken kodin toiminnan lähtökohta on asukkaiden kuntoutuksen tukeminen.

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.6767684,"lng":22.7221423},"content":"<h4>Attendo Jakobintupa</h4><p>Permontie 34, 68600 </br> 68600 Pietarsaari </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.6767684,22.7221423' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Permontie 34, 68600,
68600 Pietarsaari
Länsi-Suomi

Löydä meille