Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Kokkolan Aalto

Kyllikinkatu 9, 67900, Kokkola

Tervetuloa meille

Niina Nivala, Kuntoutusyksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Tukiasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2018

Tervetuloa Kokkolan Aaltoon!

Ohjaajat 24/7: 

p. 044 494 4758

”Aalto on ollut mulle paras koti.”  ”Luottamus”  ”Avoimuus” ”Maailman ihanimmat ohjaajat.”  ”Aitoa kohtaamista.” ”Uskoa tulevaan.”  ”Huumoria” ”Täällä oikeesti välitetään.”  ”Kohtalotovereita”    ”Lämmin ja kotoisa tunnelma.”  ”Turvaa”

- Nuorten ajatuksia Aallosta

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Kokkolan Aalto on kuntouttavaa ympärivuorokautista asumispalvelua tarjoava yksikkö nuorille aikuisille mielenterveyskuntoutujille. Lisäksi Kokkolan Aallossa on kotikuntoutus Lautturi, joka tarjoaa nuorelle tukea omaan asuntoon sekä suurempaan tuen tarpeeseen tehostettua kotikuntoutusta.

Kokkolan Aallon toiminnan tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Aallon viikko-ohjelma ja rinnalla kulkeva nuoren aikuisen oma yksilöllinen viikko-ohjelma, mikä perustuu yhdessä laadittuun RAI-arviointiin perustuvaan kuntoutussuunnitelmaan, tukee yksilöllistä kuntoutumista asetettujen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Yksikön toiminnassa painottuu toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja yhteisöllisyys.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Kokkolan Aalto sijaitsee kauniilla Ykspihlajan alueella, aivan meren rannassa. Palvelut ovat lähellä ja yhteydet keskustaan todella hyvät. Koti on suunniteltu nuorten kuntoutumisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät, kodikkaat ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on siisti oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse omilla tutuilla tavaroillaan. Asuminen suunnitellaan jokaisen nuoren yksilöllisiin tarpeisiin sopivaksi. Osassa huoneista on myös oma uloskäynti ja oma keittiö kuntoutuksessaan jo hieman pidemmälle edenneelle nuorelle.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Arki kodissa on nuorten näköistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Ohjaajien ja yhteisön tuella harjoitellaan selviämään haasteista ja opetellaan keinoja muun muassa ahdistuksen hallintaan. Meillä on käytössä DKT-menetelmä sekä toipumisorientaatio suuntautunut lähestymistapa.  Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuorten itseluottamusta siihen, että omat siivet kantavat. Asukkaiden harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Myös asukkaiden läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita vierailemaan. Meillä Aallossa jokainen nuori kohdataan aidosti ja ainutlaatuisena yksilönä, jonka kuntoutumispolku suunnitellaan tarpeita vastaavaksi.

Kurkista arkeemme instagramissa:

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.8394763,"lng":23.0506314},"content":"<h4>Attendo Kokkolan Aalto</h4><p>Kyllikinkatu 9, 67900 </br> 67900 Kokkola </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.8394763,23.0506314' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kyllikinkatu 9, 67900,
67900 Kokkola
Länsi-Suomi

Löydä meille