Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Attendo Kokkolan Aalto

Kyllikinkatu 9, 67900, Kokkola

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Tukiasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2018

Tervetuloa meille

Kuntoutusyksikön johtajaMarjo Thodén

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikkö Kokkolan Aalto kuuluu Attendon Aalto-koteihin, jotka ovat tarkoitettu nuorten 16-30-vuotiaiden mielenterveyskuntoutujien palvelukodeiksi.

Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjen taitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit.

Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi. Kokkolan Aallon toiminnan tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Kokkolan Aallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma-arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Koti on suunniteltu nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse omilla tutuilla tavaroillaan.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Arki kodissa on nuorten näköistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuorten itseluottamusta siihen, että omat siivet kantavat. Asukkaiden harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Myös asukkaiden läheiset ja ystävät ovat aina tervetulleita vierailemaan.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.8394763,"lng":23.0506314},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}