Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Lähde sv

Lähteentie 3, 10900, Hanko

Tietoja

Paikkojen määrä
32
Huoneen koko
19 m2
Palvelua kielillä
Suomi, Svenska
Valmistunut
2009

Tervetuloa meille

Hoivakodin johtajaAnn-Charlott Welander

Våra tjänster

Individuell omsorg

Attendo Lähde, som öppnade i 2009, erbjuder hemliknande omsorg för 32 åldringar i två olika grupphem. Målet med att bo på vårdhem är att stöda äldre personers funktionsförmåga i en hemliknande miljö. Vi finns i Hangö, i ett naturskönt område invid goda trafikförbindelser. Vår yrkeskunniga personal erbjuder de boende hjälp och stöd dygnet runt. Vårt mål är att vardagen för de boende till sin kvalitet och innehåll ska påminna om livet innan de flyttade hem till oss. Var och en har en egenvårdare som sätter sig in i den boendes individuella vårdplan och ansvarar för att allt är bra med den boende och att vardagen löper så smidigt som möjligt.

Boende

Ett liv med gemenskap och hemtrevligt boende

Rummen är 19 kvadratmeter stora och i varje finns tillgängliga WC-/duschutrymmen. De boende får inreda den egna bostaden så att den känns hemtrevlig för dem. Våra boende har tillgång till gemensamma trivsamma utrymmen där det är trevligt att umgås. De boende har även möjlighet att bada bastu. När vädret det tillåter kan man alltid vistas utomhus på den trygga och vackra gården. Alla utrymmen i hemmet är tillgängliga.

Vardag och aktiviteter

En aktiv vardag upprätthåller funktionsförmågan

Vi uppmuntrar våra boende till aktiviteter och samvaro, men ger dem även möjlighet att vara för sig själva. Aktiviteterna kan bland annat omfatta stunder där man pratar gamla minnen, musik, besök och att spela spel. Vi lyssnar på våra boendes önskemål när aktiviteterna planeras och var och en hittar säkert något intressant att göra. Även måltiderna är viktig tid för samvaro och de ger en rytm i vardagen. Vi serverar smakrik husmanskost med beaktande av näringsrekommendationerna för äldre och olika specialdieter.

"I och med att min anhörig inte kan finska känns det tryggt för mig att personalen kan bägge språken." "Koska omaiseni ei osaa puhua suomea, tuntuu turvalliselta, että henkilökunta puhuu kumpaakin kotimaista kieltä."

Asukkaan omainen

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":59.8487052,"lng":22.9968489},"content":"<h4>Attendo Lähde sv</h4><p>Lähteentie 3, 10900 </br> 10900 Hanko </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.8487052,22.9968489' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Lähteentie 3, 10900,
10900 Hanko
Etelä-Suomi

Löydä meille