Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Lahden Aalto

Torkonkatu 1, 15300, Lahti

Tervetuloa meille

Risto Myllylä , Yksikön johtaja

Tavoitettavissa arkisin 8-16. Katso muut yhteystiedot allaolevasta linkistä!

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen, Palveluasuminen, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
21
Huoneen koko
20-25 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 1661

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Lahden Aalto on kuntouttavaa asumispalvelua portaisesti tarjoava yksikkö päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, 18-30-vuotialle nuorille aikuisille. Tavoitteena on osallistuttaa ja motivoida omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytää ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen. Kuntoutusyksikössä tuetaan, ohjataan ja opetellaan arkielämän taitoja yhdessä yhteisön kanssa. Kuntoutusyksikön Aallon viikko-ohjelma ja rinnalla kulkeva nuoren aikuisen oma yksilöllinen viikko-ohjelma, mikä perustuu yhdessä laadittuun RAI-arviointiin perustuvaan kuntoutussuunnitelmaan, tukee yksilöllistä kuntoutumista asetettujen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti. Yksikön toiminnassa painottuu toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja yhteisöllisyys.

Kuntoutusyksikkö Aallosta on Lahden keskustaan lyhyt matka, kuten myös palvelu- ja harrastemahdollisuuksiin, sillä julkisen liikenteen yhteydet kodilta ovat monipuoliset.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Attendo Lahden Aalto on suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Nuori voi sisustaa asuntonsa omilla tutuilla tavaroillaan, mutta kodin kalustukseen voidaan tarjota myös apua. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja ajanviettoon muiden asukkaiden kanssa, mutta mahdollistamme myös omaan rauhaan vetäytymisen. Sijaitsemme luonnonläheisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Kuntouttavien asumispalveluiden tavoitteena on edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, tukea asukkaan toimintakykyä ja auttaa selviytymään mahdollisimman itsenäisesti. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Järjestämme monenlaista mukavaa tekemistä asukkaiden arkeen heidän toiveidensa pohjalta.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.0011327,"lng":25.7658215},"content":"<h4>Attendo Lahden Aalto</h4><p>Torkonkatu 1, 15300 </br> 15300 Lahti </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.0011327,25.7658215' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Torkonkatu 1, 15300,
15300 Lahti
Etelä-Suomi

Löydä meille