Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Martikkala

Martikaisentie 2A, 40270 Palokka, Jyväskylä

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
25
Huoneen koko
20 m2 ja 35 m2
Valmistunut
2018

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaAsta Laurell

Palvelumme

Attendo Martikkala on helmikuussa 2018 Jyväskylään avautunut palvelukoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Tavoitteenamme on kuntouttaa asukkaitamme itsenäisempään arkeen ja asumiseen. Attendo Martikkalassa on myös tukiasuntoja, joissa henkilökunta käytettävissä klo 8 - 20. Tarjoamme Jyväskylän alueella myös kotiin annettavia palveluja. Kodin jokaiselle asukkaalle laaditaan oma kuntoutussuunnitelma, joka ohjaa arjen kuntoutusta ja toimintaa. Asukkaan lähimpänä apuna ja tukena toimii tälle nimetty oma-ohjaaja. Käytössä olevalla portaittaisella kuntoutumismallilla mahdollistetaan tilanteenmukainen, asteittain etenevä kuntoutuminen, jossa kuntoutuja voi harjoitella itsenäistä selviytymistä ja vastuunottoa turvallisesti. Tavoitteenamme on vahvistaa asukkaan itseluottamusta ja rohkaista omaehtoiseen elämään.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Jokaisella asukkalla on oma 21 m2 kokoinen huone, jossa on oma WC ja suihku. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Huoneet saa sisustaa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla. Asukkaiden vapaassa käytössä ovat viihtyisät ja kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, sauna, ulkoterassi ja piha-alue. Attendo Martikkalan kaikki tilat on suunniteltu esteettömiksi. Tukiasunnot ovat uusia rivitaloyksiötä nykyaikaisin mukavuuksin.

Arki ja aktiviteetit

Tavoitteenamme on turvallisen arjen, ohjauksen ja tuen kautta auttaa ihmistä auttamaan itse itseään ja tukea kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Panostamme mahdollisimman voimauttavaan ja kuntoutumista tukevaan viikko-ohjelmaan.
Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisunkohti itsenäisempää elämää. Tuemme asukkaiden kuntoutumista ja harjoittelemme yhdessä erilaisia arjen taitoja. Asukkaat saavat osallistua erilasiin arjen puuhiin omien voimavrojensa mukaan, esimerkiksi ruuanlaittoon, erilaisiin kotitöihin ja pihatöihin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.3064729,"lng":25.7330293},"content":"<h4>Attendo Martikkala</h4><p>Martikaisentie 2A, 40270 Palokka </br> 40270 Jyväskylä </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.3064729,25.7330293' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Martikaisentie 2A, 40270 Palokka,
40270 Jyväskylä
Itä-Suomi

Löydä meille