Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Merikoto

Gerbyn rantatie 380, 65280, Vaasa

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
23
Huoneen koko
20 m2

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaHenna Harju

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044-4944293

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Merikoto on Vaasassa sijaitseva mielenterveyskuntoutujien palvelukoti. Tavoitteenamme on yhdessä asukkaan kanssa tehdä päivittäisestä elämästä ja asumisesta kuntoutumista tukeva kokonaisuus, jonka avulla asukkaamme saavat lisää arjenhallinnan taitoja ja itsenäisemmän arjen. Merikodon kuntoutuspolku on suunnattu työikäisille aikuisille ja se alkaa aina tehostetusta palveluasumisesta. Ensimmäisen asumisjakson aikana tehdään yhdessä arviota toimintakyvystä, vahvuuksista ja asioista, joissa asukas tarvitsee enemmän valmennusta toimintakyvyn parantamiseksi. Arvioinnin välineenä käytämme RAI-arviointia, jota voidaan päivittää aina tarpeen tullen. Asukkaiden kuntoutuessa on mahdollisuus siirtyä samassa pihapiirissä oleviin tukiasuntoihin, jolloin tuttu ja turvallinen yhteisö pysyy samana ja asukkaamme saavat enemmän vastuuta arjen hallinnasta ennen omaan asuntoon muuttamista.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Asukkailla on Attendo Merikodossa omat 20 m2 kokoiset huoneet. Jokaisessa huoneessa oma WC ja suihku. Asukkaat saavat kalustaa huoneensa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja henkilökohtaisilla tavaroilla ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Palvelukodin yhteiset tilat käsittävä kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, saunan, ulkoterassin ja viihtyisän pihaa-alueen. Kannustamme yhteiseen oleskeluun ja ajanviettoon, mutta mahdollistamme myös vetäytymisen omaan rauhaan.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Tavoitteenamme on turvallisen arjen, ohjauksen ja tuen kautta auttaa ihmistä auttamaan itse itseään ja tukea kuntoutumista mahdollisimman itsenäiseen elämään. Kuntoutumisen tueksi arjessamme on erilaisia ryhmätoimintoja, kuten esimerkiksi ruuanlaitto, itsehoito, liikunta, terveys ja kulttuuri. Kodinhoidollisissa asioissa asukkaamme saavat henkilökohtaista ohjausta. Ohjaava toimintatapamme perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Arjen taitoihin liittyen opettelemme lisäksi omien asioiden hoitamista, hygieniataitoja, vuorokausirytmin hallintaa, vaatehuoltoa sekä sosiaalisia taitoja. Osallistamisen ja kannustamisen avulla pyrimme löytämään jokaiselle asukkallemme yksilöllisen ratkaisun kohti itsenäisempää elämää.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.1334244,"lng":21.5622926},"content":"<h4>Attendo Merikoto</h4><p>Gerbyn rantatie 380, 65280 </br> 65280 Vaasa </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.1334244,21.5622926' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Gerbyn rantatie 380, 65280,
65280 Vaasa
Länsi-Suomi

Löydä meille