Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Merikoto

Gerbyn rantatie 380, Vaasa

Tervetuloa meille

Anni Johnsson, Yksikön johtaja

Tavoitettavissa arkisin klo 8-15

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
23
Huoneen koko
20 m2

”It´s okay to ask for help.” ”Saa olla oma itsensä.” “Ihan hyvä paikka.” ”Thank you for believing in me before I believed in my self.”

- Asukkaiden ajatuksia ja mietteitä Merikodosta

Palvelumme

Tavoitteellista tukea tiiviissä yhteisössä

Attendo Merikoto on Vaasan Västervikissä sijaitseva mielenterveyskuntoutujien asumisyksikkö. Olemme pieni yhteisö, jossa jokainen asukas on yhtä tärkeä. Mukava ja hyväksyvä ilmapiiri näkyy sekä asukkaiden, että hoitohenkilökunnan välillä. Merikodossa saat tukea itsenäiseen asumiseen ja arjen hallintaan kokonaisvaltaisesti. Meitä sinua tukee moniammatillinen henkilökunta, joka koostuu mm. sosionomeista, sairaanhoitajista ja lähihoitajista.

Merikodon tavoite on yhdessä asukkaan kanssa tehdä päivittäisestä elämästä ja asumisesta kuntoutumista tukeva kokonaisuus, jonka avulla asukkaamme saavat lisää arjenhallinnan taitoja ja itsenäisemmän arjen. Merikodon kuntoutuspolku on suunnattu aikuisille. Teemme asumisen aikana yhdessä arviota toimintakyvystä, vahvuuksista ja asioista, joissa asukas tarvitsee enemmän valmennusta toimintakyvyn parantamiseksi. Arvioinnin välineenä käytämme RAI-arviointia, jota päivitetään aina tarpeen tullen. Asukkaiden kuntoutuessa on mahdollisuus siirtyä samassa pihapiirissä oleviin rivitaloasuntoihin, jolloin tuttu ja turvallinen yhteisö pysyy samana ja asukkaamme saavat enemmän vastuuta arjen hallinnasta.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Asukaspaikkoja Merikodossa on 16 + 7. Päätalossamme on 16 yksiötä ja pihapiirissä on 7 rivitaloasuntoa. Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on tilava wc- tila ja kotoisa oleskelutila. Rivitaloasunnossa on oma keittiö olohuoneineen sekä tilava wc. Asukas saa itse sisustaa asuntonsa mieleisekseen henkilökohtaisilla tavaroillaan ja huonekaluillaan. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Kannustamme yhteiseen oleskeluun ja ajanviettoon, mutta mahdollistamme myös vetäytymisen omaan rauhaan.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Yksikössämme on erilaista ryhmätoimintaa, joka toteutetaan asukkaiden toiveita kuunnellen. Asukkaiden osallistaminen on hyvin tärkeä osa Merikodon ja yhteisön toimintaa ja viikoittaisessa asukaspalaverissa päätämmekin erilaisista aktiviteeteista sekä tiedotamme erinäisistä asioista. Arvomaailmaamme kuuluvat osaaminen, sitoutuminen sekä välittäminen. Nämä arvot näkyvät arjessamme joka päivä.  

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.1334244,"lng":21.5622926},"content":"<h4>Attendo Merikoto</h4><p>Gerbyn rantatie 380 </br> 65280 Vaasa </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.1334244,21.5622926' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Gerbyn rantatie 380,
65280 Vaasa
Länsi-Suomi

Löydä meille