Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Muurutvirta

Putaanpolku 1, 73460 Muuruvesi, Kuopio

Tervetuloa meille

Sari Juutinen, Hoivakodin johtaja

Arkisin klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Ympärivuorokautinen hoiva, Kehitysvammaisten ihmisten asumispalvelut
Paikkojen määrä
10
Huoneen koko
13-15 m2
Valmistunut
2011
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 750 5111

Palvelumme

Yksilöllistä hoivaa

Kuopiossa Juankosken Muuruvedellä sijaitseva Muurutvirta on 10-paikkainen palvelukoti, joka tarjoaa kehitysvammaisille asukkaille yksilöllisiä hoiva-, asumis- ja kuntoutuspalveluita. Koti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Putaansaaressa Akonveden ympäröimänä. Muurutvirran hoitokodissa käytetään myös vihreän hoivan (green care) periaatteita. Talon asukkailla on oikeus luontoon vuoden jokaisena päivänä. Kodissa panostetaan myös liikuntaan, sosiaalisiin suhteisiin ja yhteisölliseen kokemiseen. Asukkaiden apuna ja tukena on osaava ja välittävä moniammatillinen tiimi, joka koostuu muun muassa lähihoitajista ja sairaanhoitajista. Muurutvirran henkilökunta kannustaa, rohkaisee ja aktivoi asukkaita omien voimavarojen mahdollisen monipuoliseen käyttöön sekä aktiiviseen arkeen, yksilölliset voimavarat huomioiden.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Yhteisöllistä ja kodinomaista elämää

Koti ja sen ympäristö ovat esteettömiä ja suunniteltu käyttäjäryhmälleen sopivaksi. Asukkailla on oma huoneensa ja kaikille kodin asukkaille yhteinen oleskelu- ja ruokailutila sijaitsee talon keskellä. Yhteisessä oleskelutilassa on leivinuuni, joka tuo lämpöä ja viihtyvyyttä oleskelutilaan. Yhteiset saunatilat ovat myös asukkaiden käytössä ja pihapiiristä löytyy myös rantasauna, joka lämpiää kesäaikaan viikottain. Pihapiirin grillikota, kasvihuone ja rantasauna mahdollistavat arkiset ja kodinomaiset kokemukset lähellä luontoa. Luonnossa liikkumisen ja tekemisen ohella asukkaat saavat käydä kukin kuntonsa ja vointinsa mukaisesti kodin kuntosalilla.

Arki ja aktiviteetit

Toimintakykyä ylläpitävä arki

Kodissa järjestetään virkistystoimintaa lähes päivittäin. Henkilökunta ohjaa virkistystoimintaa muun muassa yhteislaulun, lehdenlukutuokioiden, leivonnan, leikkien ja sananlaskujen sekä lähiympäristön retkien ja vierailijoiden muodossa. Kaikissa kodin aktiviteeteissä ja toimissa huomioidaan myös asukkaiden esittämät toiveet ja kiinnostuksen kohteen. Arjen toiminnan lisäksi kodissa huomioidaan vuodenkiertoon liittyvät tapahtumat ja perinteet, juhlapyhät ja syntymäpäivät. Meillä eletään monipuolista, elämänmakuista arkea ja juhlaa, jossa jokainen asukas elää oman totutun elämänrytminsä mukaisesti. Myös asukkaiden läheiset ja ystävät ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan kodin arkeen ja asukkaiden elämään.

Seuraa arkea palvelukodeissamme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":63.01161,"lng":28.250021},"content":"<h4>Attendo Muurutvirta</h4><p>Putaanpolku 1, 73460 Muuruvesi </br> 73460 Kuopio </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=63.01161,28.250021' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Putaanpolku 1, 73460 Muuruvesi,
73460 Kuopio
Itä-Suomi

Löydä meille