Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Rauman Aalto

Sahanpolku 3, 26100, Rauma

Tervetuloa meille

Lauri Hiljanen, Yksikön johtaja

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16. Katso lisää yhteystietoja Muut yhteystiedot -kohdasta.

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
16
Huoneen koko
20 m2
Valmistunut
2017

Yhteydenotot ensisijaisesti:

Vastaava sairaanhoitaja
Kristiina Raula
p. 041 731 4511

Rauman Aalto, ohjaajat 24/7 puh. 044 780 0483

Palvelumme

Kuntoutusyksikkö Rauman Aalto on vuonna 2017 ovensa avannut 16-paikkainen nuorten 18-30-vuotiaiden mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumis- ja kuntoutuspalveluita tarjoava koti. Aalto sijaitsee Rauman keskustan tuntumassa, oppilaitosten, liikuntamahdollisuuksien ja ulkoilumaastojen läheisyydessä. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yksikössä tehdään myös TutKA-jaksoja (tutkimus, arviointi ja konsultointi), kuntoutujan kokonaisvaltaisen tilanteen selvittämiseksi. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnan taitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Rauman Aallossa kuntoutujan voimavarojen arvioinnissa käytetään RAI- ja Oma -arviointeja, joita hyödynnetään kuntoutussuunnitelmien teossa.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Oma koti

Attendo Rauman Aalto on valmistunut nimenomaan nuorten kuntoutumisyksiköksi. Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone. Huoneet ovat kalustettuja tai nuori voi kalustaa sen itse. Yhteiset tilat kuten olohuone, ruokailutila ja saunaosasto ovat viihtyisät ja toimivat. Kodin keittiössä valmistetaan ruoka itse. Toiveet ja erityisruokavaliot huomioidaan ruoanvalmistuksessa. Piha-alueella ja siellä olevat oleskeluryhmät ovat omiaan oleskeluun ja rentoutumiseen.

Omannäköinen elämä

Arki kodissa on asukkaittensa näköistä. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjen taitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.124472,"lng":21.490146},"content":"<h4>Attendo Rauman Aalto</h4><p>Sahanpolku 3, 26100 </br> Rauma </br> Länsi-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.124472,21.490146' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Sahanpolku 3, 26100,
Rauma
Länsi-Suomi

Ohjaajat, puhelin 24/7: 044 7800483

Löydä meille