Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Saima

Selmankatu 5, 53300, Lappeenranta

Tervetuloa meille

Juho Partanen, Kasvatusjohtaja

Tavoitettavissa arkisin klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Lastensuojelu
Paikkojen määrä
7
Valmistunut
2020
24/7 hoitaja
Kyllä

Puhelin ohjaajille: 044 407 2182

 

Yksilöllistä tukea

Lastensuojeluyksikkö Attendo Saima sijaitsee Saimaan etelärannalla Lappeenrannassa. 2020 avattu Saima tarjoaa turvallista ja virikkeellistä erityistason hoitoa 13-17-vuotiaille huostaanotetuille tai avohuollon tukitoimena sijoitetuille nuorille. 

Attendo Saiman erityisosaamisalueita ovat lapsi- ja nuorisopsykiatrinen osaaminen sekä neuropsykiatrian tuntemus. Kasvatus- ja kuntoutustyömme perusteita ovat voimavarakeskeisyys, dialogisuus ja ratkaisu­keskeisyys ja panostamme erityisesti merkittävään omaohjaajasuhteeseen. Työskentelemme sijoituksen aikana aktiivisesti perheen ja verkostojen kanssa ja ammatillinen perhetyö on osa nuoren hoito- ja kasvatusprosessia. Henkilöstöämme koulutetaan ratkaisukeskeiseen perhetyöhön. Kasvatustyömme on suunnitelmallista, tavoitteellista ja lasten osallisuutta, oikeuksia sekä yksilöllisyyttä huomioivaa.

Oma koti

Saiman järjestelmällinen arki aikuisten johdossa luovat hyvät edellytykset tukea lasta ja hänen perhettään vaikeissa elämäntilanteissa kohti tulevaisuutta. Henkilökuntamme koostuu osaavista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista, joilla on laaja kokemus lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä. Teemme tiivistä yhteistyötä lasten ja nuorten talon kanssa.

Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen, vuorovaikutukseen sekä hoidolliseen omaohjaaja työskentelyyn. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja. Omaohjaajatyöskentelyn keskiössä on lapsen ja omaohjaajan välille muodostuva tunnesuhde, jonka ansiosta lapsi voi kokea olevansa ainutlaatuinen. Attendo Saiman sijainti mahdollistaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.071527,"lng":28.251382},"content":"<h4>Attendo Saima</h4><p>Selmankatu 5, 53300 </br> 53300 Lappeenranta </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.071527,28.251382' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Selmankatu 5, 53300,
53300 Lappeenranta
Itä-Suomi

Löydä meille