Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Solju

Kaksostie 7, 82200 Hammaslahti, Joensuu

Tervetuloa meille

Outi Mertanen, Kuntoutusyksikön johtaja

klo 8-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Päihdekuntoutus, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
21
Huoneen koko
25 m2
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 044 494 1671

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Joensuussa sijaitseva Attendo Solju tarjoaa palveluitaan 21 mielenterveyskuntoutujalle. 15 asumispaikkaa on tarkoitettu tehostetun palveluasumisen asiakkaille ja 6 asiakaspaikkaa pihapiirin rivitalossa ovat tarkoitettu palveluasumisen asiakkaille. Yksikön kuntoutujat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää. Henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä.
Soljussa on käytössä TUVA-mittari ja mielenterveyspuolella elämänlaadun check-lista, ja näitä hyödynnetään asumisensuunnitelmien teossa. Suunnitelmissa ja myös koko kodin toiminnassa painotetaan toiminnallisuutta, ratkaisukeskeisyyttä ja yhteisöllisyyttä.

Omavalvontasuunnitelma

Asuminen

Oma koti

Jokaisella asukkaalla on oma kylpyhuoneellinen huone, jonka yksityisyyttä kunnioitetaan. Kuntoutuja voi sisustaa asuntonsa omilla tutuilla tavaroillaan, mutta kodin kalustukseen voidaan tarjota myös apua. Attendo Soljun yhteiset tilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Kannustamme yhteisöllisyyteen ja ajanviettoon muiden asukkaiden kanssa, mutta mahdollistamme myös omaan rauhaan vetäytymisen. Sijaitsemme luonnonläheisellä alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan kuntoutujan itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Tavoitteena on motivoida kuntoutujaa osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.4464387,"lng":29.9648722},"content":"<h4>Attendo Solju</h4><p>Kaksostie 7, 82200 Hammaslahti </br> 82200 Joensuu </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.4464387,29.9648722' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kaksostie 7, 82200 Hammaslahti,
82200 Joensuu
Itä-Suomi

Löydä meille