Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Tähkä

Kotikaari 4, 41340, Laukaa

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen, Päivätoiminta
Paikkojen määrä
30

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtajaNiina Ahola-Tolk

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Tähkä tuottaa kodinomaisissa, nykyaikaisissa ja viihtyisissä tiloissaan kuntouttavaa palveluasumista, 12h asumispalvelua sekä kotiin vietäviä tukikäyntejä 18-vuotta täyttäneille. Asukaspaikkoja Tähkässä on 10 kpl ja kotikäyntiasiakkaiden asiakaspaikkoja 20 kpl. Lisäksi Tähkä järjestää päivätoimintaa, jonka sisältö räätälöidään ryhmätoiminnoilta ja henkilökohtaisen ohjauksen osalta kävijöiden tarpeiden mukaiseksi. Päivätoiminta-asiakkaat voivat myös saunoa, ruokailla ja pestä pyykkiä tiloissamme. Henkilökunta on yksikössä läsnä joka päivä kello 7-20. Muuna aikana henkilökunnan tavoittaa puhelimitse. Yksikössä on myös tilausvartiointipalvelu turvapainikkeineen sekä kameravalvonta.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Palveluasumisen tavoitteena on mahdollisimman itsenäinen asuminen, tasapainoinen ja mielekäs elämä omien voimavarojen ja riittävän tukiverkoston turvin. Tähkän asukkaat asuvat omissa huoneissaan, jotka he voivat sisustaa oman mielensä mukaan. Asukkailla on käytössään viihtyisät yhteistilat, joissa vietetään yhteistä aikaa ja järjestetään monenlaista arjen askaretta.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Arki kodissa on asukkaittensa näköistä. Kannustamme omatoimisuuteen ja järjestämme monenlaista mielekästä ohjelmaa ja retkiä talon ulkopuolelle. Kuntouttavien asumispalveluiden tavoitteena on edistää asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, tukea asukkaan toimintakykyä ja auttaa selviytymään mahdollisimman itsenäisesti. Tähkässä järjestetään ryhmätoimintoja useamman kerran viikossa sekä tarvittaessa hankitaan lisäpalveluita ulkopuolisilta yrittäjiltä asukkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan. Ryhmätoiminnot ovat luonteeltaan kuntouttavia ja pohjautuvat osin asukaskunnan toiveisiin. Ryhmät sisältävät esimerkiksi yhdessä liikkumista, puutarhanhoitoa ja terveyden edistämistä mm. psykoedukaation keinoin.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":62.4124549,"lng":25.9475941},"content":"<h4>Attendo Tähkä</h4><p>Kotikaari 4, 41340 </br> 41340 Laukaa </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=62.4124549,25.9475941' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kotikaari 4, 41340,
41340 Laukaa
Itä-Suomi

Löydä meille