Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Tammisaaren Aalto

Raaseporintie 37 C , Tammisaari

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
24
Valmistunut
2020
24/7 hoitaja
Kyllä

Tervetuloa meille

Kuntoutusyksikön johtajaDaniela Häkkinen

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikkö Tammisaaren Aalto kuuluu Attendon Aalto-koteihin, jotka ovat tarkoitettu nuorten täysikäisten mielenterveyskuntoutujien palvelukodeiksi. Attendo Tammisaaren Aallossa on 24-asumispaikkaa. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.
Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Kodilla sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT-valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Attendo Tammisaaren Aalto on suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Koti toimii yksikerroksisessa rakennuksessa. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Kodissa on kolmetoista yhden hengen asuntoa tehostetun palveluasumisen asukkaille sekä yksitoista palveluasumisen asukkaille. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan ja nuori voi sisustaa huoneensa omanäköisekseen. Talon keskelle sijoittuvat kaikki yhteiset tilat: yhteinen oleskelu- ja ruokailutila, neuvottelutila, keittiö, sauna, pyykkihuoltotilat, ja käynnit pihalle ja katetulle terassille. Talossa on huomioitu myös mahdollisuus yksilölliseen ravintotietouden opettamiseen ja aterioiden valmistamiseen erillisessä opetuskeittiössä.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuoren itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Kaiken toimintamme tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":59.984232,"lng":23.474772},"content":"<h4>Attendo Tammisaaren Aalto</h4><p>Raaseporintie 37 C </br> 10650 Tammisaari </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.984232,23.474772' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Raaseporintie 37 C ,
10650 Tammisaari
Etelä-Suomi

Löydä meille