Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Tammisaaren Aalto

Raaseporintie 37 C , Tammisaari

Tervetuloa meille

Daniela Häkkinen, Kuntoutusyksikön johtaja

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
24
Palvelua kielillä
ruotsi, suomi
Valmistunut
2020

Tammisaaren Aallosta käytetään myös nimeä Rosinnen Aalto.
Puhelinnumero yksikköön: p. 044 407 2402

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Kuntoutusyksikkö Tammisaaren Aalto (Rosinnen Aalto) kuuluu Attendon Aalto-koteihin, jotka ovat tarkoitettu nuorten täysikäisten mielenterveyskuntoutujien palvelukodeiksi. Attendo Tammisaaren Aallossa on 24-asumispaikkaa. Kodin nuoret asukkaat tarvitsevat portaittain sovellettavaa yksilöllistä tukea arjessa selviytymisessään ja kuntoutumisessaan kohti itsenäistä elämää.

Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla tukemassa ja ohjaamassa asukkaita ympäri vuorokauden. Yhteisössä harjoitellaan elämän- ja arjenhallinnantaitoja tukemaan itsenäiseen asumiseen siirtymistä. Kodilla sovelletaan myös Dialektista käyttäytymisterapiaa (DKT). DKT-valmennuksessa opetellaan koulutetun henkilökunnan johdolla ahdingonsieto-, tunteensäätely-, tietoisuus- ja vuorovaikutustaitoja.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Attendo Tammisaaren Aalto on suunniteltu nimenomaan nuorten kuntoutusmisyksiköksi. Koti toimii yksikerroksisessa rakennuksessa. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Kodissa on kolmetoista yhden hengen asuntoa tehostetun palveluasumisen asukkaille sekä yksitoista palveluasumisen asukkaille. Asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan ja nuori voi sisustaa huoneensa omanäköisekseen. Talon keskelle sijoittuvat kaikki yhteiset tilat: yhteinen oleskelu- ja ruokailutila, neuvottelutila, keittiö, sauna, pyykkihuoltotilat, ja käynnit pihalle ja katetulle terassille. Talossa on huomioitu myös mahdollisuus yksilölliseen ravintotietouden opettamiseen ja aterioiden valmistamiseen erillisessä opetuskeittiössä.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Mielekäs, monipuolinen, asukkaittensa näköinen arki tukee kuntoutusta. Kannustamme omatoimisuuteen ja pyrimme vahvistamaan nuoren itsetuntoa ja -luottamusta. Kodissa opetellaan ja vahvistetaan erilaisia arjentaitoja, kuten itsestä huolehtiminen, siivous- ja ruoanlaittotaidot, hygieniasta huolehtiminen sekä erilaiset asioinnit. Toimintaa suunnataan paljon myös kodin ulkopuolelle toimintoihin, joita kuntoutuja tarvitsee itsenäisessä elämässä. Harrastukset, opiskelut ja työt ovat kiinteänä osana arkea. Kaiken toimintamme tavoitteena on motivoida nuori osallistumaan omaan kokonaisvaltaiseen kuntoutukseen ja löytämään ratkaisuja elämässä eteenpäin pääsemiseen.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":59.984232,"lng":23.474772},"content":"<h4>Attendo Tammisaaren Aalto</h4><p>Raaseporintie 37 C </br> 10650 Tammisaari </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.984232,23.474772' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Raaseporintie 37 C ,
10650 Tammisaari
Etelä-Suomi

Löydä meille