Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Toivo

Iskontie 4, 90570, Oulu

Tervetuloa meille

Susanna Ylijukuri, Palvelukodin johtaja

Ohjaajien ja ryhmäkotien yhteystiedot löytyvät kohdasta Muut yhteystiedot

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Tukiasuminen
Paikkojen määrä
64
Huoneen koko
21,5 - 55 m2
Valmistunut
2014

Attendo Lehtorannankoti ja Iskontie yhdistyivät Attendo Toivoksi keväällä 2021.

Palveluasumisen ryhmäkoti Ilona toimii osoitteessa
Mielikintie 8, 90550 Oulu.

Tukiasumisen palvelut toimivat Linnanmaalla osoitteessa
Kauppalinnankatu 1, 90570 Oulu

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Toivo on Oulun Iskon kaupunginosassa sijaitseva mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnattu asumis- ja kuntoutuspalvelun yksikkö. Osa toiminnasta sijaitsee Puolivälinkankaalla, Metsolan kartanon tiloissa. Tarjoamme kolmiportaista kuntoutusta tehostetusta asumispalvelusta tuettuun asumiseen. Myös intervalliasuminen on mahdollista. Yksikössä on 15 asukaspaikkaa tehostetussa asumispalvelussa, 24 palveluasumisessa ja 25 paikkaa tuettuun asumiseen. Asumisen tarkoituksena on vahvistaa kuntoutujan voimavaroja, arjen taitoja, elämänhallintaa ja osallisuutta oman elämänsä aktiivisena toimijana. Asukkaiden arkea ja kuntoutusta ohjaa yksilöllisesti laadittava kuntoutussuunnitelma ja jokaiselle kuntoutujalle nimetään omaohjaajat. 

Asuminen

Oma koti

Kuntoutusyksikössä asutaan kuin omassa kodissa. Attendo Toivon jokaisella kuntoutujalla on käytössään oma kylpyhuoneellinen tilava huoneensa, jonka voi sisustaa mieleisekseen omilla tavaroillaan. Ruokailu- ja oleskelutilat ovat viihtyisiä ja nuorten asukkaiden toiveisiin sopivia. Yksikössä valmistetaan itse hyvää ja terveellistä kotiruokaa erityisruokavaliot huomioiden ja  lähiympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun.

Asukashuoneiden koko vaihtelee: tehostetun huoneet ovat 21,5 m2, palveluasumisessa on yksiöitä ja kaksioita kooltaan 21 m2 - 55 m2. Tukiasuntojen koot vaihtelee 21 m2- 31,5 m2.

Attendo Toivo sijaitsee monipuolisten palveluiden äärellä, hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Asukkaita kannustetaan ja ohjataan kohti mahdollisimman aktiivista ja itsenäistä elämää. Yksikössä harjoitellaan itsenäisen elämän perustaitoja, kuten hygieniaan ja ruokahuoltoon liittyviä asioita, erilaisia asiointeja sekä sosiaalisten tilanteiden taitoja. Hyödynnämme yksikössämme yhteisöhoidon periaatteita. Toiminnan lähtökohtana on tarjota tiivistä, yksilöllisesti sovellettua ja asteittaista tukea mielenterveys- ja päihdekuntoutujille kohti mahdollisimman itsenäistä, mielekästä ja tasapainoista päivittäisistä toiminnoista suoriutumista. Yhdessä kuntoutujien kanssa suunnitellaan ja järjestetään erilaisia toiminnallisia ryhmiä.  Kuntoutujaa tuetaan tarvittavien asiointien hoitamisessa ja yksikön ulkopuoliseen harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan osallistumisessa.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":65.043209,"lng":25.474725},"content":"<h4>Attendo Toivo</h4><p>Iskontie 4, 90570 </br> 90570 Oulu </br> Pohjois-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=65.043209,25.474725' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Iskontie 4, 90570,
90570 Oulu
Pohjois-Suomi

Löydä meille