Attendo toimii koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty toistaiseksi.

Attendo Torvelantupa

Torvelantie 3, 90840, Oulu

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen
Paikkojen määrä
15
Huoneen koko
21,5m2
Valmistunut
2015

Tervetuloa meille

JohtajaTerhi Halonen

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0447922663

Palvelumme

Attendo Torvelantupa on 15-paikkainen palvelukoti Haukiputaalla, joka tarjoaa ympärivuorokautista kuntoutus-ja asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille. Kuntoutusyksikön jokaiselle kuntoutujalle suunnitellaan yksilöllinen kuntoutusuunnitelma yhdessä kuntoutujan, omaohjaajan sekä muun verkoston kanssa. Kuntoutussunnitelmassa huomioidaan kuntoutujan sen hetkinen elämäntilanne, hoidon ja kuntoutuksen tarve, kuntoutujan toiveet elämältä sekä mielenkiinnon kohteet. Yhdessä kuntoutujan kanssa määritellään tavoitteet hoidolle ja kuntoutukselle. Kuntoutujan oma motivaatio kuntoutukselle on osaltaan tärkeässä osassa kuntoutuksen vaikuttavuuden kannalta.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Haukiputaalla viihtyisällä alueella sijaitsevan uuden kiinteistön avarat, valoisat ja nykyaikaiset tilat on suunniteltu mielenterveyskuntoutujien tarpeita vastaaviksi. Jokaisella kuntoutusyksikön asukkaalla on oma huoneensa, jonka asukas saa sisustaa mieleisekseen. Torvelantuvan monipuoliset ja viihtyisät yhteiset tilat ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Kodin olohuoneissa ja ruokailutiloissa vietetään aikaa, vaihdetaan kuulumisia, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arjen askareita. Torvelantuvassa myös saunotaan ja ulkoillaan jokaisen kuntoutujan toiveiden mukaisesti.

Arki ja aktiviteetit

Attendo Torvelantuvassa jokainen kuntoutusyksikön asukas huomioidaan ainutlaatuisena yksilönä, jonka toiveita ja tarpeita kuunnellaan. Kuntoutujaa rohkaistaan ja kannustetaan osallistumaan arjen rutiinien opetteluun sekä kuntoutusyksikön yhteiseen tekemiseen. Asukkaan yksilönoikeutta ja päätösvaltaa kunnioitetaan, asukkaalle annetaan myös mahdollisuus halutessaan yksinoloon ja valinnanvapaus arjen toimintoihin osallistumisesta. Kuntoutusyksikön arjessa opetellaan tärkeitä, jokapäiväisiä taitoja, joita kuntoutuja tarvitsee mahdollisessa itsenäisessä elämässä. Yhteisesti Haukiputaalla harjoitellaan muun muassa ruoan laittoa, siivousta sekä henkilökohtaisten tarpeiden ja asioiden hoitoa. Lisäksi kodin monipuolisesta ja vaihtelevasta viriketoiminnasta löytyy jokaiselle kuntoutujalle mieleistä tekemistä ja aktiviteettiä.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":65.193668,"lng":25.403673},"content":"<div>Marker 1<\/div>"}]}