Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja sovithan vierailusta etukäteen Attendo-kodin henkilökunnan kanssa.

Attendo Valoharju

Kellarimäenkatu 2, 21200, Raisio

Tervetuloa meille

Irina Rätsep, Palvelukodin johtaja

Paikka- ja jonotilanteet, arkisin klo 9-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Kotiin vietävä tuki asiakkaan omaan asuntoon
Paikkojen määrä
26
Huoneen koko
24 m2
Valmistunut
2020

 

Hyvä Attendo Valoharjun asukkaan läheinen,

Kirjoitimme sinulle kirjeen, jossa kerrotaan kuulumisistamme ja tulevaisuuden suunnitelmistamme:

Kirje läheisille

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Huhtikuussa 2020 avattu Valoharju tarjoaa sekä tehostettua että kuntouttavaa asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille. 15 paikkaisessa palvelukodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Lisäksi kahdessa rivitalossa palvelukodin pihapiirissä on 10 palveluasumisen kaksiota. Tarjoamme myös kotiin vietävää tukea asiakkaan asunnolle niin Turkuun kuin Raision alueella. Kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa hyödynnetään RAI-CMH arviointeja. Arviointeja hyödynnetään kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päivitetään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa.

Asiakkaan kotiin vietävässä tuessa huomioidaan asukkaita, joilla on haasteita asua omassa kodissa ja laitokseen joutuminen tai asunnon menettäminen on uhkana. Valoharju tarjoaa kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen tuen, jonka avulla vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja, kehitetään elämänhallinnallisia taitoja ja luodaan yhteistyöverkostoja. Tuki on suunnattu mielenterveyskuntoutujille. Kuntaa ostaa palvelun ja osoittaa asiakkaat.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Toimintatapamme

Toimintatapamme Valoharjussa

Kunnioitamme ja arvostamme elämäntarinaasi. Toimimme Valoharjussa niin, että elämässäsi on merkityksellisiä ja hyviä asioita. Henkilökuntamme pitää huolen hyvinvoinnistasi ja turvallisuudestasi. Tarjoamme monipuolista ja yksilölliseen välittämiseen perustuvaa kuntoutusta. Astumme mukaan elämääsi tarjoten apua ja tukea silloin, kun sitä tarvitset. Asumisen alkuvaiheessa laadimme kanssasi, ja sinun luvalla mahdollisesti yhdessä läheisesi kanssa, toteuttamissuunnitelman ja viikkosuunnitelman. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka on myös kiinteässä yhteistyössä läheistesi ja hoitotahon kanssa.

Osana jokapäiväistä toimintaamme on lääkehoidon toteutuminen, mielenterveyskuntoutuksen interventiot räätälöitynä juuri sinulle, kuntouttavaa ryhmätoiminta, luonnossa retkeily ja eläinavusteinen toiminta on mahdollista Green Caremallin mukaisesti, lisäksi siivous ja ateriapalvelu. Aterioihin kuuluu aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Tasainen ateriarytmi edistää hyvinvointiasi ja auttaa päivittäisessä jaksamisessasi. Huomioimme myös erityisruokavaliot.

Viikon aikana tarjoamme erilaista vaihtuvaa toimintaa kuten peliryhmiä, musiikkia, liikuntaa, ulkoilua, yksilötapaamisia, keskustelua ja saunomista - elämää elämään. Valoharjun palveluista järjestyy niin hieronta kokovartalon hierontatuolissa kuin ohjattua mindfulness relaksaatio. Haluamme, että päivissäsi on sinulle mieluisia tapahtumia. Olemme sinun rinnallasi ja läheisiäsi tukien. Ohjatessa sinua elämänpolullasi sen päätöksissä turvallisesti ja valmentaessa.

Jokaiselle asiakkaalle tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma ja viikkosuunnitelma. Kiinnitämme huomiota sinuun itsestään huolehtimisen taitoihin ja arjessa selviytymiseen. Järjestämme tarvittaessa verkostotapaamisia sinun luvalla sinun läheisten ja/tai eri viranomaisten kanssa.

Hoitomenetelmät

Valoharjussa tarjottavat monipuoliset hoitomenetelmät

Attendo Valoharjussa asiakkaiden ja henkilöstön muodostaman yhteisön arki on organisoitu niin, että se tukee yksilöllisen elämän mukaisen arjen. Ilmapiiri on kiireetön, arvostava ja positiivinen. Yhteisöhoito lisää yksilön turvallisuuden tunnetta yhteenkuulumisen kokemuksella, joka tukee elämäntapojen, arvojen ja mielikuvien rakenteita.

Attendo Valoharjun kuntoutusideologia on jaettu teemoittain seuraavasti: tunne-elämän tukeminen, merkityksellisten kokemusten tukeminen, käyttäytymisen ja vuorovaikutuksen hallinnan tukeminen, luovuuden tukeminen, Green Care ja yhteisöllisyyden tukeminen, sekä liikunnan tukeminen päivittäin.

Tavoitteena on ylläpitää toimintakykyä ja löytää jo menetettyihin kykyihin korvaavia taitoja.

Psykososiaalinen ja toipumiskeskeinen lähestymistapa

  • yhteisöllisyys, sosiaalisten taitojen opettelu, vertaistuki, yhteisöryhmät

Psykoedukatiivinen työote

  • yksilökeskustelut, ryhmätoiminta, itsehoitoryhmät

Luovat menetelmät

  • runo, maalaus,-, musiikki-, kuvalliset ryhmät

Kognitiivinen menetelmä

  • yksilö- ja ryhmätoiminta; uskomusten, asenteiden ja ajattelun muuttaminen
  • tavoitteena tunteiden ja käyttäytymisen muuttuminen

Ratkaisukeskeinen menetelmä

  • yksilökeskustelut, konkreettinen toimintatapojen muuttaminen, viikkosuunnitelmat

Vaihtoehtoiset hoitomuodot

  • 5-pisteen korva-akupunktio (tulossa), kokovartalon 0 gravity hierontatuoli, sauna, rentoutus aromiterapian ja mindfulness menetelmillä ohjatusti

Omaohjaajan menetelmä

  • yksilökeskustelut, asiakkaan voimavarat ja arvot voimavarana

Asuminen

Asuminen

Attendo Valoharjun päärakennuksessa on 15 asukaspaikkaa tehostetun asumispalvelun asukkaille. Jokaisella kuntoutujalla on oma 21m2 huoneensa. Huoneissa on tilavat wc/suihkutilat ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Palvelukodissa on yhteiset kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, sauna, laaja ulkoterassi sekä viihtyisä sisäpiha. Valoharjuun palvelukotiin kuuluu lisäksi kaksi rivitaloa tukiasujille. Rivitalot sijaitsevat samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa. Kahdessa rivitalossa on 10 palveluasumisen, hyvin varusteltua kaksiota, joissa asukkaan tukena on oma henkilökuntansa 10-12h päivässä. Asunnot ovat 32 m2 kokoisia kaksioita, joissa jokaisessa on hyvin varusteltu tupakeittiö, makuuhuone, wc ja suihku sekä oma ulkovarasto. Rivitaloissa on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila henkilökunnan toimiston yhteydessä Lisäksi Valoharjussa on tarjolla lisäpalveluna asiakkaan omaan vuokra-asuntoon vietävää palvelua kevyestä tuesta tehostettuun tuen.

Ammattilaisemme

Valoharjun ammattilaiset

Olemme moniammatillinen tiimi. Kaikki ohjaajat ovat sosiaali- ja/tai terveysalan rautaisia ammattilaisia. Tuemme sinua arjen haasteissa voimavaralähtöisesti. Valoharjussa asiakastyö perustuu toipumisorientaatioon ja vuorovaikutus pyrkii dialogisuuteen. Työotteemme on asiakasta kunnioittava ja arvostava, sillä jokainen asiakas oman itsensä asiantuntija. Ohjaajan asiakastyöhön kuuluvat omaohjaajan työ, asiakkaan kotikäynnit, kodin ulkopuoliset ohjauskäynnit, puhelimitse tapahtuva neuvonta, kuntouttavaa työote käyttäen erilaisia näyttöön perustuvia menetelmiä. Tuemme sinua myös tarvittaessa kodinhoidossa ja erilaisissa asioinneissa. Valoharjun tiimissä on valmiuksia kohdata erilaisia mielenterveyshäiriöstä kärsiviä asukkaita myös kaksoisdiagnoosi näkökulmasta.

Valoharjun henkilökunnassa on dialektisen käyttäytymisterapiaan, motivoivaan haastatteluun, kognitiivis-käyttäytymisterapian, ryhmäterapiaan ja ratkaisukeskeisen terapiaan koulutuksen saaneita työntekijöitä. Attendon muutoslinjan mukaan kaikki työntekijät käyttää toipumis- ja voimavarakeskeistä lähestymistapaa. Vuoden 2022 koulutussuunnitelmaan on lisätty neuropsykiatrisen valmennuksen sekä NADA akupunktio koulutukset. Lisäksi on Valoharjussa mahdollisuutta eläinavusteiseen terapiaan sekä puutarhassa puuhailemiseen.

Marika

on koulutukselta sairaanhoitaja. Hän on Valoharjussa erinomaisen palvelun vastaava ja laatuvastaava. Hän on valittu 2020 asiakasvalinnan tuloksena parhaaksi työntekijäksi Valoharjussa. Hän on saanut valmennusta erinomaisen palvelun ja laadun kehittämiseen. Marikalla on kokemusta liikunta ja kehohuollon ryhmien vetämisestä ja pitkäaikainen kokemus psykoosisairaudesta kärsivien asiakkaiden kuntoutuksesta. Hän opiskelee tällä hetkellä nuorten mielenterveys-päihdehoitoon erikoistumiskoulutuksessa.

Maarit

on koulutukselta lähihoitaja ja hän on erikoistunut mielenterveys-päihdetyöhön. Hänellä on kokemusta mielenterveysasiakkaiden ryhmien vetämisestä ja häneen vahvuutena on askartelu ja luovat menetelmät. Maaritilla on pitkäaikainen kokemus psykoosisairaudesta kärsivien asiakkaiden kuntoutuksesta. Hän on Valoharjussa virike ja aktiviteetti vastaavana. Hän opiskelee tällä hetkellä nuorten mielenterveys-päihde hoidon erikoistumiskoulutuksessa.

Jenni

on koulutukselta lähihoitaja kenellä on mielenterveys-päihdetyön erikoisosaaminen. Jennillä on pitkäaikainen kokemus psykoosisairaudesta kärsivien asiakkaiden kuntoutuksesta. Häneen vahvuutena on asiallinen ja konkreettinen työote ja lisäosaamisena tekstiilikäsittely ja toiminnallisten ryhmien ohjaaminen.

Joonas

on koulutukselta lähihoitaja kenen vahvuutena on luovuus ja kokkaaminen. Hän on lähihoitajan koulutuksessa erikoistunut mielenterveys-päihdetyöhön. Joonaksella on pitkäaikainen kokemus psykoosisairaudesta kärsivien asiakkaiden kuntoutuksesta. Joonaksella on intoa pistää käyntiin vaikka karaokeilta torstaisiin, pizzailta perjantaisiin tai vaikka lauantaisin runoryhmä. Hän on valittu 2021 parhaaksi työntekijäksi asiakasvalinnan tuloksena.

Riitta

on koulutukselta sairaanhoitaja ja hän on erikoistunut Turun AMK mielenterveystyön. Riitalla on lisäkoulutuksia itsetuhoisen asiakkaan kohtaamisesta, mielenterveys ensiapu 1 ja 2 ja motivoivasta haastattelusta. Riitalla on kokemusta aggressiivisen asiakkaan kohtaamisesta ja epävakaan personallisuus sekä neuropsykiatrisen asiakkaan hoidosta sekä mielenterveyskuntoutuksessa käytettävissä olevista interventiomenetelmistä. Riittan vahvuus on rauhallinen ja empaattinen työote ja toipumiskeskeinen orientaatio. Riitta opiskelee diabetesohjaajaksi sekä tällä hetkellä on meneillä palveluohjaajan koulutus.

Jonna

on koulutukselta lähihoitaja, erikoistunut mielenterveys-päihdetyöhön. Jonnalla on kokemusta iäkkäiden kaksoisdiagnoosi asiakkaiden ryhmien vetämisestä. Jonna vahvuutena on empaattinen ja toipumiskeskeinen työote. Jonnalla on asiakkaalle aina aikaa ja tahdo kuunnella.

Kariina ja Susanna

Kariina on hoitoapulaisen ja keittiön vastuun roolissa. Hänellä on tärkeä rooli siinä että asiakkaiden syntymäpäivän kakkujen tai muiden merkkipäivien kahvikakut saadaan Valoharjuun ja ruokailuryhmän ajatukset toteutuu asianmukaisia ruoka- aineita käyttäen. Susanna huolehdi siitä, että asiakkaiden ja henkilökunnan tilat ovat puhtaat.

Irina

on koulutukselta sairaanhoitaja. Hän on hankkinut lisäosaamista psykologian ja sote- johtamisen opinnoilla yliopistossa ja päivittänyt sairaanhoitajan kuntoutusosaamista Turun ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Hänellä on erikoisosaamista RAI CMH toimintakyvyn arviointi instrumentista ja sosiaalihuollon kirjaamisesta. Hänellä on erikoisosaamista kognitiivisen-käyttäytymisterapian ja ratkaisukeskeisen terapian interventiomenetelmistä, perheterapian intervention käyttämisestä hoitotyössä, kriisiterapiasta, sekä kaksoisdiagnoosi asiakkaan kuntoutuksesta ja hoidosta sekä psykoterapeuttisen ryhmän vetämisestä.

Sijaiset

Valoharjussa on käytössä pitkäaikaiset sijaiset ketkä tuntee asiakkaita ja osallistuu mielelläni ja suurella sydämellä asiakastyöhön. Sijaiset ovat työkokemukselta erikoistunut psykoosisairaudesta kärsivien asukkaiden kuntoutukseen, neuropsykiatrisiin häiriöihin sekä kaksioisdiagnooseihin.

Seuraa yksiköittemme arkea somessa!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.502519,"lng":22.153133},"content":"<h4>Attendo Valoharju</h4><p>Kellarimäenkatu 2, 21200 </br> 21200 Raisio </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.502519,22.153133' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kellarimäenkatu 2, 21200,
21200 Raisio
Etelä-Suomi

Löydä meille