Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Valoharju

Kellarimäenkatu 2, 21200, Raisio

Tervetuloa meille

Katriina Rauman, Palvelukodin johtaja

Paikka- ja jonotilanteet, arkisin klo 9-16

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Tehostettu palveluasuminen, Palveluasuminen, Kotiin vietävä tuki asiakkaan omaan asuntoon
Paikkojen määrä
26
Huoneen koko
24 m2
Valmistunut
2020

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Huhtikuussa 2020 avattu Valoharju tarjoaa sekä tehostettua että kuntouttavaa asumispalvelua aikuisille mielenterveyskuntoutujille. 15-paikkaisessa palvelukodissa on henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokauden. Palveluasumisen asunnot, 10 kaksiota, sijaitsevat kahdessa rivitalossa palvelukodin pihapiirissä. Tarjoamme myös kotiin vietävää tukea asiakkaan asunnolle Turun ja Raision alueella.

Hyödynnämme kuntoutujan voimavarojen sekä palvelutarpeen arvioinnissa RAI-CMH arviointeja. Arvioinnit ovat pohjana kuntoutussuunnitelman teossa, jossa huomioidaan ja määritellään kuntoutujan voimavarat yksilöllisesti. Kuntoutussuunnitelmaa päivitetään säännöllisesti sekä aina tilanteen vaatiessa.

Asiakkaan kotiin vietävässä tuessa huomioidaan asukkaita, joilla on haasteita asua omassa kodissa ja uhkana on laitokseen joutuminen tai asunnon menettäminen. Valoharju tarjoaa kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen tuen, jonka avulla vahvistetaan asiakkaan omia voimavaroja, kehitetään elämänhallinnallisia taitoja ja luodaan yhteistyöverkostoja.

Palvelumme piiriin pääsee kunnan sijoittamana.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Toimintatapamme

Toimintatapamme Valoharjussa

Kunnioitamme ja arvostamme asukkaidemme elämäntarinaa. Toimimme Valoharjussa niin, että kuntoutujiemme elämässä on merkityksellisiä ja hyviä asioita. Henkilökuntamme pitää huolen kuntoutujien hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Tarjoamme monipuolista ja yksilölliseen välittämiseen perustuvaa kuntoutusta. Asumisen alkuvaiheessa laadimme jokaisen asukkaamme kanssa toteuttamissuunnitelman ja viikkosuunnitelman, jota tehdään myös yhdessä läheisten kanssa, mikäli kuntoutuja antaa siihen luvan. Jokaisella asukkaallamme on omahoitaja, joka toimii yhteistyössä läheisten ja hoitotahon kanssa.

Osana jokapäiväistä toimintaamme on lääkehoidon toteutuminen, räätälöidyt mielenterveyskuntoutuksen interventiot, kuntouttava ryhmätoiminta sekä Green Care -mallin mukaan mukaisesti luonnossa retkeily ja eläinavusteinen toiminta. Päivän aterioihin kuuluu aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Tasainen ateriarytmi edistää hyvinvointiasi ja auttaa päivittäisessä jaksamisessasi. Huomioimme myös erityisruokavaliot. 

Viikon aikana tarjoamme erilaista vaihtuvaa toimintaa kuten peliryhmiä, musiikkia, liikuntaa, ulkoilua, yksilötapaamisia, keskustelua ja saunomista.

Pystymme järjestämään vaikkapa kokovartalohieronnan hierontatuolissa ja ohjatun mindfulness-relaksaatio -harjoituksen. Haluamme, että päivissäsi on kuntoutujalle mieluisia tapahtumia. Kuljemme asukkaamme rinnalla ja tuemme heidän läheisiään. 

Jokaiselle asiakkaallemme tehdään henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma ja viikkosuunnitelma. Kiinnitämme huomiota itsestä huolehtimisen taitoihin ja arjessa selviytymiseen. Järjestämme tarvittaessa verkostotapaamisia läheisten ja/tai eri viranomaisten kanssa.

Hoitomenetelmät

Valoharjussa tarjottavat monipuoliset hoitomenetelmät

Attendo Valoharjussa asiakkaiden ja henkilöstön muodostaman yhteisön arki on organisoitu niin, että se tukee yksilöllisen elämän mukaista arkea. Ilmapiiri on kiireetön, arvostava ja positiivinen. Yhteisöhoito lisää yksilön turvallisuuden tunnetta yhteenkuulumisen kokemuksella, joka tukee elämäntapojen, arvojen ja mielikuvien rakenteita.

Attendo Valoharjun kuntoutusideologia on jaettu teemoittain seuraavasti: tunne-elämän tukeminen, merkityksellisten kokemusten tukeminen, käyttäytymisen ja vuorovaikutuksen hallinnan tukeminen, luovuuden tukeminen, Green Care ja yhteisöllisyyden tukeminen sekä liikunnan tukeminen päivittäin.

Tavoitteena on ylläpitää toimintakykyä ja löytää jo menetettyihin kykyihin korvaavia taitoja.

Psykososiaalinen ja toipumiskeskeinen lähestymistapa

  • yhteisöllisyys, sosiaalisten taitojen opettelu, vertaistuki, yhteisöryhmät

Psykoedukatiivinen työote

  • yksilökeskustelut, ryhmätoiminta, itsehoitoryhmät

Luovat menetelmät

  • runo, maalaus,-, musiikki-, kuvalliset ryhmät

Kognitiivinen menetelmä

  • yksilö- ja ryhmätoiminta; uskomusten, asenteiden ja ajattelun muuttaminen
  • tavoitteena tunteiden ja käyttäytymisen muuttuminen

Ratkaisukeskeinen menetelmä

  • yksilökeskustelut, konkreettinen toimintatapojen muuttaminen, viikkosuunnitelmat

Vaihtoehtoiset hoitomuodot

  • 5-pisteen korva-akupunktio (tulossa), kokovartalon 0 gravity hierontatuoli, sauna, rentoutus aromiterapian ja mindfulness menetelmillä ohjatusti

Omaohjaajan menetelmä

  • yksilökeskustelut, asiakkaan voimavarat ja arvot voimavarana

Asuminen

Asuminen

Attendo Valoharjun päärakennuksessa on 15 asukaspaikkaa tehostetun asumispalvelun asukkaille. Jokaisella kuntoutujalla on oma 21 m2 huone. Huoneissa on tilavat wc/suihkutilat ja asukashuoneiden yksityisyyttä kunnioitetaan. Palvelukodissa on yhteiset kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat, sauna, laaja ulkoterassi sekä viihtyisä sisäpiha.

Valoharjuun palvelukotiin kuuluu lisäksi kaksi rivitaloa tukiasujille. Rivitalot sijaitsevat samassa pihapiirissä palvelukodin kanssa. Kahdessa rivitalossa on 10 palveluasumisen hyvin varusteltua kaksiota, joissa henkilökuntamme on asukkaan tukena 10-12 h päivässä. Asunnot ovat 32 m2 kokoisia kaksioita, joissa on hyvin varusteltu tupakeittiö, makuuhuone, wc ja suihku sekä oma ulkovarasto. Rivitaloissa on yhteinen ruokailu- ja oleskelutila henkilökunnan toimiston yhteydessä.

Tarjoamme myös asiakkaan omaan vuokra-asuntoon vietävää palvelua kevyestä tuesta tehostettuun tuen.

Ammattilaisemme

Valoharjun ammattilaiset

Olemme moniammatillinen tiimi. Kaikki ohjaajat ovat sosiaali- ja/tai terveysalan rautaisia ammattilaisia. Tuemme sinua arjen haasteissa voimavaralähtöisesti. Valoharjussa asiakastyö perustuu toipumisorientaatioon ja vuorovaikutus pyrkii dialogisuuteen. Työotteemme on asiakasta kunnioittava ja arvostava, sillä jokainen asiakas oman itsensä asiantuntija. Ohjaajan asiakastyöhön kuuluvat omaohjaajan työ, asiakkaan kotikäynnit, kodin ulkopuoliset ohjauskäynnit, puhelimitse tapahtuva neuvonta, kuntouttavaa työote käyttäen erilaisia näyttöön perustuvia menetelmiä. Tuemme sinua myös tarvittaessa kodinhoidossa ja erilaisissa asioinneissa. Valoharjun tiimissä on valmiuksia kohdata erilaisia mielenterveyshäiriöstä kärsiviä asukkaita myös kaksoisdiagnoosi näkökulmasta.

Valoharjun henkilökunnassa on dialektisen käyttäytymisterapiaan, motivoivaan haastatteluun, kognitiivis-käyttäytymisterapian, ryhmäterapiaan ja ratkaisukeskeisen terapiaan koulutuksen saaneita työntekijöitä. Attendon muutoslinjan mukaan kaikki työntekijät käyttää toipumis- ja voimavarakeskeistä lähestymistapaa. Vuoden 2022 koulutussuunnitelmaan on lisätty neuropsykiatrisen valmennuksen sekä NADA akupunktio koulutukset. Lisäksi on Valoharjussa mahdollisuutta eläinavusteiseen terapiaan sekä puutarhassa puuhailemiseen.

Seuraa yksiköittemme arkea somessa!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":60.502519,"lng":22.153133},"content":"<h4>Attendo Valoharju</h4><p>Kellarimäenkatu 2, 21200 </br> 21200 Raisio </br> Etelä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.502519,22.153133' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Kellarimäenkatu 2, 21200,
21200 Raisio
Etelä-Suomi

Löydä meille