Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Vuolinko

Ylännetie 4, 50600, Mikkeli

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut, Palveluasuminen
Paikkojen määrä
21
Huoneen koko
21-25 m2
Valmistunut
2018

Tervetuloa meille

Palvelukodin johtaja, arkisin 8-16 muina aikoina 044 494 3946Heidi Kauppinen

Palvelumme

Tavoitteellista tukea

Attendo Vuolinko on tarjoaa palveluasumista mielenterveyskuntoutujille. Vuolinko sijaitsee Mikkelissä, monipuolisten palvelujen ja kulkuyhteyksien äärellä. Kodissa asukaspaikkoja on yhteensä 21. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutus- ja palvelusuunnitelma. Suunnitelmaan kirjataan muun muassa tavoitteet, toiveet sekä elämäntilanne ja -tarina. Suunnitelmaa arvioidaan ja tarkistetaan yhdessä kuntoutujan kanssa säännöllisesti sekä aina tilanteen muuttuessa. Henkilökunta tukee ja ohjaa asukkaita kuntouttavalla työotteella arkipäivän toiminnoissa. Kuntoutumisen tavoitteena voi olla esimerkiksi siirtyminen kevyemmin tuettuun tai kokonaan itsenäiseen asumiseen.

Omavalvontasuunnitelmamme (pdf)

Asuminen

Oma koti

Talossa on 21 asuinhuonetta, joista 11 ovat tehostetun palveluasumisen huoneita ja 10 palveluasumisen. Huonekoot vaihtelevat 20 ja 25 neliömetrin väliltä. Jokaisessa asunnossa on tilava, invamitoitettu WC ja suihku. Vuoligosta löytyy myös monipuoliset ja viihtyisät yhteiset tilat, jotka ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Kodin olohuoneissa ja ruokailutiloissa vietetään aikaa, vaihdetaan kuulumisia, ruokaillaan ja kahvitellaan sekä tehdään erilaisia arjen askareita.

Arki ja aktiviteetit

Omannäköistä elämää

Vuolingon palvelukodin asukkaat osallistuvat päivä- ja työtoimintaan voimavarojensa mukaan. Kodin arkeen kuuluu myös arjessa tarvittavien perustaitojen opettelua hygienia-asioita, ruuanlaittoa, erilaisia asioiden hoitoja sekä sosiaalisia taitoja. Tarkoituksena on toimintakyvyn vahvistumisen lisäksi sitoutuminen tavoitteelliseen ja suunnitelmalliseen toimintaan. Virkistystoimintaa, esimerkiksi erilaisia retkiä, järjestetään säännöllisesti. Virkistystoiminta katkaisee arkea ja tuo lisää sisältöä elämään, elämänlaatua parantavasti. Kuntouttavalla arjen tekemisellä pyritään vahvistamaan ja parantamaan kuntoutujien toimintakykyä, itseluottamusta sekä omatoimisuutta.

Tärkeää tietoa muuttajalle

Tarjoamme laadukasta kuntoutusta ja asumispalveluita ympäri Suomen kuntoutuspolun eri vaiheissa. Tutustu tarkemmin palveluihimme.

Mitä tarkoittaa tukiasuminen, voinko tulla asumaan lemmikin kanssa, miten palvelukotiin pääsee asukkaaksi? Olemme koonneet yhdelle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä.

Seuraa arkea yksiköissämme!

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.6821094,"lng":27.1784323},"content":"<h4>Attendo Vuolinko</h4><p>Ylännetie 4, 50600 </br> 50600 Mikkeli </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.6821094,27.1784323' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ylännetie 4, 50600,
50600 Mikkeli
Itä-Suomi

Löydä meille