Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Sovi vierailusta aina etukäteen Attendon-kodin henkilöstön kanssa.

Attendo Wihtori

Ritalanmäentie 2, 57600, Savonlinna

Tervetuloa meille

Soile Jääskeläinen, Yksikön johtaja

Telefon: 044 494 0014

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Lastensuojelu
Paikkojen määrä
7
Valmistunut
2018
Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0444940019

Palvelumme

Yksilöllistä huolenpitoa

Attendo Wihtori on maaliskuussa 2018 Savonlinnan Pihlajanniemessä avattu sijaishuoltoyksikkö. Attendo Wihtori tarjoaa laitoshoitoa 12-17-vuotiaille kuntouttavaa sijoitusta tai kriisijaksoa tarvitseville nuorille. Attendo Wihtorin erityisosaamisalueita ovat lapsi- ja nuorisopsykiatrinen osaaminen sekä neuropsykiatrinen/vammaistyön tuntemus. Henkilökuntamme koostuu sosionomeista, sairaanhoitajasta ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja neuropsykiatriseen kuntoutukseen. Meillä on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta. Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja.

Oma koti

Oma koti

Yksikkömme sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella Savonlinnan Pihlajaniemessä erinomaisten kulkuyhteyksien läheisyydessä. Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Jokaisella nuorella on käytössään vähintään 12m2 kokoinen oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen.

Kuntoutusmallimme

Tavoitteellista ohjausta

Attendo Wihtorin kuntoutusmalli perustuu voimavarakeskeisyyteen, dialogisuuteen ja ratkaisukeskeisyyteen. Attendo Wihtorin kuntoutusprosessi perustuu hoidolliseen kasvatustyöhön yhteistyössä lapsen perheen kanssa, yhteisöllisiin menetelmiin ja yksilölliseen omaohjaajatyöskentelyyn. Työskentelyssä korostuu avoin vuorovaikutus sekä lapsen osallisuus. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen yhteisökokous, retket, yhteisen toiminnan päivä kerran viikossa ja avoimet kuukausikoosteet.

Seuraa yksikköjemme arkea somessa

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.8631768,"lng":28.8195675},"content":"<h4>Attendo Wihtori</h4><p>Ritalanmäentie 2, 57600 </br> 57600 Savonlinna </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.8631768,28.8195675' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ritalanmäentie 2, 57600,
57600 Savonlinna
Itä-Suomi

Löydä meille