Kunnat ovat alkaneet keventää hoivakotivierailuihin liittyviä rajoituksia eri puolilla Suomea. Myös sisätiloissa vierailut onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Attendo Wihtori

Ritalanmäentie 2, 57600, Savonlinna

Tietoja

Tarjoamamme palvelu
Lastensuojelu
Paikkojen määrä
14
Valmistunut
2018

Tervetuloa meille

Yksikön johtajaSoile Jääskeläinen

Puhelinnumero läheisten yhteydenottoa varten: 0444940019

Palvelumme

Yksilöllistä huolenpitoa

Attendo Wihtori on maaliskuussa 2018 Savonlinnan Pihlajanniemessä avattu sijaishuoltoyksikkö. Attendo Wihtori tarjoaa laitoshoitoa 12-17-vuotiaille kuntouttavaa sijoitusta tai kriisijaksoa tarvitseville nuorille. Attendo Wihtorin erityisosaamisalueita ovat lapsi- ja nuorisopsykiatrinen osaaminen sekä neuropsykiatrinen/vammaistyön tuntemus. Henkilökuntamme koostuu sosionomeista, sairaanhoitajasta ja lähihoitajista. Henkilökunnalla on lisäkoulutusta psykiatriseen hoitotyöhön, perhetyöhön ja neuropsykiatriseen kuntoutukseen. Meillä on käytössä työparillinen omaohjaajajärjestelmä ja ohjaajat saavat säännöllistä työnohjausta. Kasvatustyömme perustuu nuoren kuulemiseen, ymmärtämiseen ja vuorovaikutukseen. Tavoitteemme on auttaa nuorta ymmärtämään toimintamallejaan, vahvistaa hänen voimavarojaan ja yhdessä etsiä uusia voimaannuttavia ratkaisumalleja.

Oma koti

Tukea ja turvaa

Yksikkömme sijaitsee omakotitalossa, rauhallisella pientaloalueella Savonlinnan Pihlajaniemessä erinomaisten kulkuyhteyksien läheisyydessä. Käytössämme ovat avarat ja valoisat yhteiset tilat sekä iso oma piha. Talossa on 6 –paikkainen ja 7-paikkainen osasto ja yksi itsenäistymisasunto, yhteensä 14- asukaspaikkaa. Jokaisella nuorella on käytössään vähintään 12m2 kokoinen oma huone, jonka voi sisustaa mieleisekseen.

Kuntoutusmallimme

Tavoitteellista ohjausta

Attendo Wihtorin teoreettinen viitekehys on voimavarakeskeisyys; dialogisuus, narratiivisuus, ratkaisukeskeisyys ja reflektiivisyys. Me korostamme erityisesti dialogisuutta ja lapsen sekä nuoren osallisuutta. Attendo Wihtorin kuntoutusprosessi perustuu hoidolliseen kasvatustyön yhdessä perheen kanssa, perhetyöhön, yhteisöllisiin menetelmiin ja yksilölliseen omaohjaajatyöskentelyyn. Hoidollisen työn välineinä käytetään nuoren historian tarinallista dokumentointia ja koostamista, nykyhetken ja tarinoiden dokumentointia, tulevaisuuteen haaveilua ja merkittävää vuorovaikutussuhdetta omahoitajiin. Yhteisöllisiä menetelmiämme ovat muun muassa viikoittainen nuorten kokous, leiritoiminta, yhteisen toiminnan päivä kerran viikossa ja avoimet kuukausikoosteet.

Seuraa yksikköjemme arkea somessa

Kartan käyttö vaatii, että JavaScript on on käytössä selaimessasi.

{"markers":[{"position":{"lat":61.8631768,"lng":28.8195675},"content":"<h4>Attendo Wihtori</h4><p>Ritalanmäentie 2, 57600 </br> 57600 Savonlinna </br> Itä-Suomi</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=61.8631768,28.8195675' target='_blank' >Avaa kartta</a>"}]}

Käyntiosoite

Ritalanmäentie 2, 57600,
57600 Savonlinna
Itä-Suomi

Löydä meille