Attendo Niittytuulessa nautitaan ulkoilusta

13.4.2021
Attendo Niittytuulessa satsataan ulkoiluun ja nautitaan oman pihan puutarhan antimista. Niittytuulen asukkaat Eila ja Taina kertovat arjestaan Attendo-kodissa.

Jaa

Eila Laulumaa on asunut Oulussa sijaitsevassa Attendo Niittytuulessa 3 vuotta. Sosiaalinen rouva on saanut Niittytuulesta uusia ystäviä ja kertoo olevansa kova juttelemaan. Nykyään Eilalla piisaa myös menohaluja, sillä hän on kuntoutuksen myötä opetellut käyttämään rollaattoria.

Kolme vuotta sitten Niittytuulen sairaanhoitaja ei antanut minun mennä pyörätuoliin, vaan antoi tämän rollaattorin ja sanoi, että mitä jos rupiat tällä kulkemaan? Minä olen omapäinen ja nyt vasta suostuin käyttämään tätä. Nyt se sairaanhoitaja hymyilee ja näyttää minulle peukkua aina kun tulen tällä vastaan, Eila nauraa.

eila_asukas_niittytuuli_kuvalla.jpg

Hoivakodin laaja piha-alue mahdollistaa jokapäiväisen ulkoilun. Niittytuulessa on haluttu panostaa ulkoiluun, joten tiimi on sopinut, että iltavuoroon tuleva lähtee aina halukkaiden kanssa ulkoilemaan. Pihalle on rakennettu myös suojaisia paikkoja, jolloin sää ei muodostu ulkoilun esteeksi.  Ulkoilu on myös Eila Laulumaan mieleen, eikä reipasta rouvaa hidasta edes kylmä sää.

Lämpöhousut ja paksut kengät jalkaan, ja ei muuta kuin ulos! Eilenkin kävimme kävelemässä rollaattorin kanssa tuolla ikkunani alla.

Oman maan satoa

Auringon alkaessa lämmittää, Niittytuulessa laitetaan sormet multaan kevätkylvön merkeissä. Kesällä maistellaan oman maan antimia. Niittytuulen väki istuttaa kasvatuslaatikoihin esimerkiksi perunoita ja viinimarjoja. Viljelysten lisäksi pihalta löytyy pergola ja grillialue, joissa kesäpäiviä voi viettää.

Viime kesän runsas marjasato on piirtynyt elävästi Niittytuulessa asuvan Taina Liedesin muistoihin.

- Viihdyn ulkona ja viime kesä oli meillä aivan ihana. Marjoja oli pensaissa ja niitä ei kukaan syönyt, niin tulipa tämmöinen yksi, joka söi! Pikku astian kanssa kävin, niin sain vielä illallakin herkutella. Ensi kesänä otetaan taas uusiksi! Taina iloitsee.

Taina_Niittytuuli_asukas_lainaus_kuvalla.jpg

Aikaa tarinoille

Niittytuulen työyhteisö koostuu hoitajien lisäksi fysioterapeutista, siistijöistä ja kokista. Attendon terapiapalveluiden fysioterapeutti käy asukkaiden luona kolmena päivänä viikossa. Hän vetää ryhmäjumppaa ja henkilökohtaista fysioterapiaa. Talon oma kokki huolehtii maistuvista aterioista ja loihtii oman pihan sadosta herkkuja.    

Hoitajat suunnittelevat virkistystoimintaa kuten leivontaa, pelailua ja askartelua asukkaille aina viikoksi kerrallaan. Yhdessä puuhailun lisäksi aikaa varataan myös rupatteluun. Geronomi Katri Savilaakson kanssa jutustellessaan Taina intoutuu muistelemaan hymyssä suin entistä työpaikkaansa Atrian tehtaan henkilöstöravintolassa:

Muistan hyvin, kun sain uudet työkengät. Kokeilin niitä jalkaan ja sanoin ”Voi että nämä ovat keveät!” Yksi makkaratehtaanpoika veisteli siihen: ”Ajatella, nyt tuli meidän kassan rouvastakin kevytkenkäinen!"

Etsitkö kotia läheisellesi tai itsellesi? Ota meihin yhteyttä, kun haluat lisätietoa Attendon ikäihmisten palveluista alueellasi. Yhteystietomme löydät täältä.