Hyppää sisältöön

Attendo Punahilkassa asiakkaiden kanssa aloitetaan puhtaalta pöydältä

31.3.2021
Kodikas 27 asukkaan Attendo Punahilkka sijaitsee Kempeleessä. Jo avaamisesta sakka Punahilkassa on päätetty kohdata jokainen ihminen aina aidosti ja hetkessä.

Jaa

- Haluamme aloittaa aina puhtaalta pöydältä ja oppia tuntemaan toisemme rauhassa ilman ennakkokäsityksiä. Tämä koskee sekä asukkaita, että läheisiä, kertoo Punahilkan johtaja Mirja Karvonen.

Mirja kehuu henkilökuntaansa avoimeksi ja innostuvaksi. Töitä tehdään yhdessä täydellä sydämellä ja samaa päämäärää kohti yhteisen arvomaailman johdattamana.  Punahilkan työporukka on ehtinyt hitsautua tiiviiksi kuluneen puolentoista vuoden aikana. Samassa ajassa on ehditty jo muodostaa yhteinen laskiaisperinne ja nimetä orivarsa asiakkaan mukaan.

Jos pariskuntahuonetta ei ole, sellainen tehdään


Myös osa asukkaista on asunut Punahilkassa avaamisesta saakka. Yksi Punahilkan alkuperäisistä asukkaista on 90-vuotias Ensio Tervo. Ensio asuu Punahilkassa yhdessä vaimonsa kanssa.

- Valmiina ei ollut pariskunnalle sopivaa huonetta, mutta pian kahdesta vierekkäisestä huoneesta oli yhdistetty meille pariskuntahuone, Ensio kertoo.

Ensio_lainaus.png
Ensio Tervo muutti vaimonsa kanssa Punahilkkaan ensimmäisten joukossa.

Ensio arvostaa Punahilkassa hyvää ruokaa, osaavia hoitajia ja mukavia asukkaita.

- Täällä on niin hyvä ruokahuolto ja muukin huolto. Muiden asukkaiden kanssa on helppo tulla toimeen. Välillä meillä saattaa olla erimielisyyksiä, mutta minäpä olenkin kova luu!

Ikääntyminen ei Ensiota pelota. Aiemmin taksiautoilijana työskennellyt Ensio on elänyt tapahtumarikasta elämää ja lennokkaita tarinoita taksiajoilta riittää. Hän on pitänyt arvossa terveitä elämäntapoja ja urheilullisuutta. Hyvät elämäntavat näkyvät 90-vuotiaan herran terävässä ajatuksenjuoksussa ja loistavassa huumorintajussa.

- Urheilu kannattaa aina, sillä minä vielä elänkin, nauraa Ensio ja jatkaa, - tupakinpoltto kannattaa muuten lopettaa ennen kuin edes aloittaa!

Hevoset lähellä sydäntä         

Punahilkan henkilökunnasta löytyy innokkaita hevosharrastajia, ja myös Ensio arvostaa hevosia. Hoitaja Irinan tamma synnytti viime kesänä orivarsan. Syntymäpäivä sattui olemaan Ension nimipäivä, jolloin varsa nimettiin Ension mukaan. Kuvia orivarsasta on jo katsottu yhdessä, mutta vielä Ensiot eivät ole toisiaan tavanneet.

Hevoset ovat muutenkin läsnä Punahilkan arjessa, hevosia on käyty katsomassa yhdessä asukkaiden kanssa ja perinteeksi on ehtinyt muodostua laskiaisen rekiajelu suomenhevosen kyydissä. Hevosiin liittyviä suunnitelmia on myös tehty jo tulevan varalle:

- Olen luvannut asukkaille ja henkilökunnalle, että kun tästä koronasta selvitään, niin lähdemme koko porukka raveihin! hihkaisee Punahilkan johtaja Mirja Karvonen.

Punahilkka_rekiajelu 2.jpg
Attendo Punahilkan perinteeksi on muodostunut laskiaisen rekiajelu. Kuva: Attendo Punahilkka instagram

Etsitkö kotia läheisellesi tai itsellesi? Ota meihin yhteyttä, kun haluat lisätietoa Attendon ikäihmisten palveluista alueellasi. Yhteystietomme löydät täältä.