Hyppää sisältöön

Hyvä tiimihenki alkaa pienistä kohtaamisista

30.7.2020
Iloinen hälinä täyttää tilan, kun samaan huoneeseen istahtaa Heinolassa sijaitsevan Attendo Lähteenpuiston neljä hyväntuulista työntekijää. Lähteenpuistossa on ollut viime aikoina vielä tavallistakin enemmän ilon aihetta: tiimi sai vastikään täydet 100 pistettä Attendo Quality -laatumittauksessa.

Jaa

Paikalla ovat lähihoitajat Heta Vikholm ja Sinikka Malinen, sairaanhoitaja Lumina Laatunen, sekä lähihoitaja ja erinomaisen palvelun valmentaja Marika Kopponen, joka opiskelee tällä hetkellä myös sairaanhoitajaksi. Nelikko tietää, miten tärkeitä hyvä yhteishenki ja saumaton tiimityö ovat, koska Attendo Lähteenpuistossa ne molemmat toimivat.

Kollegatkin kohdataan yksilöinä

Kyky kohdata erilaisia ihmisiä lämpimästi on Lähteenpuiston erikoisalaa. Lähteenpuistossa tiimiytyminen alkaa jo uuden työntekijän ensimmäisenä päivänä.

"Me otamme uudet työntekijät sydämellisesti vastaan. Jokainen meistä tervehtii häntä ja esittäytyy, se kuuluu meidän tapoihimme. On todella tärkeää tuntea olonsa tervetulleeksi heti", kertoo Sinikka Malinen.

"Olemme aika hyviä kohtaamaan uudet ihmiset yksilöinä. On tärkeä oppia tuntemaan, millainen uusi työntekijä on. Perehdytys sujuu silloin mukavasti", Marika Koponen kertoo.

Erilaisista ihmisistä koostuva tiimi on enemmän kuin osiensa summa

Tiimipelaajista koostuvalle Lähteenpuiston porukalle työ on tärkein yhdistävä tekijä. Koko porukka nyökyttelee kiihkeästi, kun puhutaan asiakaslähtöisestä, tasa-arvoisesta ja hyvästä hoivasta. Jokainen on paikalla asiakkaita varten. Asiakkaista puhutaan lämpimästi ja hellästi.

"Tämä on viihtyisä ympäristö, jossa apua saa aina. Asiakkaamme ovat aivan ihania ja menevät suoraan sydämeen", Lumina Laatunen kertoo, ja jokainen on samaa mieltä.

Lähteenpuiston tiimiläisiä.Kuvassa: Lumina Laatunen, Marika Kopponen, Heta Vikholm ja Sinikka Malinen
Lähteenpuiston tiimiläisiä. Kuvassa: Lumina Laatunen, Marika Kopponen, Heta Vikholm ja Sinikka Malinen

"Meitä on värikäs joukko eri-ikäisiä ja erityyppisiä persoonia. Se on meidän vahvuutemme. Jokainen tuo omaa taitoaan ryhmään. Minä olen aiemmalta ammatiltani parturi-kampaaja, joten kuluneen kevään aikana olen käyttänyt myös niitä taitojani asiakkaiden hiuksia siistiessä. Erilaisuus näkyy myös aktiviteeteissa, esimerkiksi tänään olemme järjestäneet hemmotteluhoitoja asukkaille", Heta Vikholm kertoo.

Kiitos tästä päivästä!

Tiimi on johtajaa Mari Haarasta myöten helposti innostuvaa ja idearikasta sorttia. Ideoita ei tarvitse ikinä toteuttaa yksin, sillä koko porukan saa helposti mukaan.

Nelikko innostuu tarinoimaan yhteisestä linnunpönttöjen askartelusta, johtajan järjestämistä karaokelaitteista ja upeasti järjestetystä Leidit Lavalla -esityksestä, jossa työyhteisön kultakurkut esittelivät taitojaan. Kertomus päättyy yhteiseen naurunremakkaan.

Juttutuokion jälkeen osa porukasta lähtee kotiin työvuoronsa päätteeksi. Kotiin lähtiessä kiitetään aina työkavereita kuluneesta päivästä. Myös se on yksi Lähteenpuiston yhteisistä tavoista.


Kuva: Lähteenpuiston henkilökunta on musikaalisesti lahjakasta. Tässä porukka esiintyy Leidit lavalla -esityksessä virkistyspäivässä.
Kuva: Lähteenpuiston henkilökunta on musikaalisesti lahjakasta. Tässä porukka esiintyy Leidit lavalla -esityksessä yhteisessä virkistyspäivässä.

Attendo Quality -laatuindeksi:


Käytämme käytännön laatutyökaluna Attendo-kodeissa Attendo Quality –laatuindeksimittausta. Laadun mittaaminen on kiinteä osa Attendo-kotien jokapäiväistä arkea ja työtä. Laadukas hoiva koostuu useasta eri tekijästä: ammattitaitoisesta henkilökunnasta, asukkaiden yksilöllisten tarpeiden huomioimisesta turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä, yhteisöllisestä asumisesta ja hyvästä yhteistyöstä omaisten ja muiden sidosryhmien kanssa. Attendo Quality –mittauksia järjestetään Attendo-kodeissa säännöllisesti.

Mittaamalla voimme:

  • tuoda laadukkaan työn näkyväksi
  • antaa luotettavaa ja relevanttia tietoa toiminnasta
  • käyttää saamiamme tuloksia kehittämisen ja ohjauksen työvälineen

Kiinnostuitko työskentelystä Attendolla? Ota yhteyttä alueellisiin rekrytointikoordinaattoreihimme tai katso kaikki avoimet työpaikkamme: 

Avoimet työpaikat