Hyppää sisältöön

Johtaja palveluksessanne!

20.8.2020
Palveleva johtaja innostuu henkilöstön kehittymisestä. Attendo Kehräämökodin johtaja Eira Leino soveltaa työssään palvelevan johtamisen periaatteita.

Jaa

”Elämässäni pitää olla aina vähän mukavuusalueen ulkopuolella olevia juttuja. Jos sellaista ei ole, kehitän sellaisen aivan varmasti!” hihkaisee Eira Leino ja hymyilee.

Eira johtaa Orimattilassa sijaitsevaa Attendo Kehräämökotia palvelevan johtamisen periaatteilla, ja suhtautuu luontonsa mukaisesti uusiin asioihin avoimesti. Kehräämökodissa johtajan innostunutta esimerkkiä seuraa motivoitunut tiimi, joka tarttuu mielellään haasteisiin.
Eira Leino on edennyt urallaan johdonmukaisesti kohti uusia haasteita. Hän työskenteli ensin sairaanhoitajana 12 vuotta ja erikoistui samalla mielenterveys- ja päihdetyöhön. Jatkuvasti itseään kehittävä Eira kiinnostui sairaanhoitaja-aikoinaan johtamisesta ja hakeutui pian opiskelemaan johtamista ja kehittämistä. Ylemmän ammattikorkeakoulun tutkintopaperit kädessään Eira Leino haki Mikevalle töihin Orimattilaan. Pian sen jälkeen kun Attendo osti Mikevan, Eira huomasi olevansa innokkaasti viemässä uutta muutosta eteenpäin. Johtajuus oli vienyt hänet mukanaan.

Johtaja on palveluammatissa

Attendo-kodin johtajan työ on monipuolista työtä, jossa yhdistyvät käytännön työ ja suuret linjat. Eira Leino luottaa työssään moderneihin johtamisperiaatteisiin. Häntä kiinnostaa erityisesti palvelevan johtamisen malli, jossa esihenkilön tärkeimpänä motiivina on halu palvella ja auttaa. Palvelevassa johtamisessa tärkeää on mahdollistaa johdettavan henkilön menestyminen. Kuunteleminen, rohkaiseminen ja henkilöstön kunnioittaminen nousevat tällöin johtamisen pääperiaatteiksi.

Energinen Eira huomasi nopeasti oman vahvuutensa olevan henkilöstön auttaminen, perehdyttäminen ja uskon valaminen muihin. Suurimmat onnistumisen tunteet tulevat siitä, kun Eira huomaa, että työntekijä osoittaa kehittyneensä työssään. Eiran mielestä on ehdottoman tärkeää tunnistaa tiimiläisten yksilöllinen potentiaali ja tukea heitä urakehityksessä:

"Tässä työssä pitää kehittyä itse, ja antaa muiden kehittyä. Jos et rohkaise henkilöstöä kehittymään työssään, koska pelkäät että menetät heidät heidän edetessään urallaan, saatat oikeasti menettää heidät tylsistymiselle", Eira kertoo.

Johtajan täytyy olla aito

Eira Leinon filosofian mukaan on hyvä olla itsevarma ja asettua rohkeasti johtajaksi, mutta johtajan ei tarvitse olla kaikkitietävä auktoriteetti. Monesti paras ratkaisu pulmaan löytyy myöntämällä, ettei tiedä täydellistä vastausta ongelmaan, ja rohkaisemalla tiimiä pohtimaan yhdessä. Tämä voi myös voimaannuttaa henkilöstöä, ja lisätä heidän itsevarmuuttaan.

"On tärkeää luottaa itseensä, mutta on tärkeä muistaa, että aina saa pyytää myös apua."

Tärkein Eiran opeista on yksinkertainen; johtajan täytyy olla aito.

"Aina täytyy olla oma itsensä. Jos yrittää olla jotain muuta, se paljastuu nopeasti. Jos et ole oma itsesi, miten henkilöstösi voi luottaa siihen, että ohjaat tiimiä oikeaan suuntaan?"

Kehräämökodin tiimissä vallitsee luottamus

Kehräämökodin hyvä työilmapiiri on tiimityön tulos. Johtajalle saa aina tulla ehdottamaan yhteistä kahvitaukoa, jos mieltä painaa joku asia, halutaan kertoa parannusehdotus, tai on hyviä kuulumisia jaettavana. Eira Leino suhtautuukin omaan tiimiinsä erittäin ylpeästi. Kehräämökodissa töitä tehdään huippuammattilaisten voimin, ja jokaiseen työkaveriin voi luottaa.

"Meidän arkemme ei pyörisi ilman tätä porukkaa. Tämä on työpaikka, jonne on mukava tulla joka aamu, ja se on meidän porukan ansiota. Työyhteisön hyvinvointi on tiimille yhteinen asia. "

Haluaisitko johtaa ystävällisiä tiimejämme ja olla mukana viemässä eteenpäin positiivista muutosta hoiva-alalla? Tutustu tarjoamiimme työmahdollisuuksiin Attendo-kotien johtajille rekrytointisivuiltamme.