Tärkeintä on tuntea asiakkaat

12.8.2020
Joensuun Attendo Mansikin Instagram-tilillä vilisee upeita kuvia arjen keskeltä. Kesällä on puhallettu yhdessä saippuakuplia Villen kanssa, ikuistettu Eemelin seinälle luomat hirvitaideteokset ja käyty pyöräretkillä yhdessä. Kuvissa vilahtelee Mansikin asukkaiden lisäksi myös Mansikin henkilökuntaa. Henkilökunnan työtapa välittyy myös somen kautta: eletään normaalia, asukkaiden näköistä arkea ja tehdään yhdessä sitä, mitä asukkaat haluavat.

Jaa

Mansikin ohjaajina työskentelevät Emmi Hiltunen ja Veera Pesonen ovat olleet mukana tiimissä Attendo Mansikin avaamisesta saakka, Ossi Kalliomäki aloitti porukassa viime vuonna. Kaikki Mansikin tiimiläiset tietävät, että tärkeintä työssä on tuntea asiakkaat.
Meillä perehdytetään todella hyvin ja rauhassa, ketään ei heitetä heti syvään päähän”, Ossi kertoo.

Tunnemme Emmin kanssa asukkaat tosi hyvin, koska olemme olleet täällä siitä saakka, kun he muuttivat Mansikkiin. Jaamme mielellämme tätä tietoa uusille työntekijöille, jotta hekin oppisivat tuntemaan asiakkaamme”, Veera kertoo.

Perehdytyksemme alkaakin aina asukkaisiin tutustumisella. Aloitamme yhden ryhmäkodin porukasta ja vietämme aikaa heihin rauhassa tutustuen. Kun ollaan tuttuja, niin voidaan siirtyä seuraavaan ryhmäkotiin”, Emmi jatkaa.

Attendo Mansikin tiimiin kuuluvat muun muassa Emmi, Veera ja Ossi.

Mansikin tiimissä työskentelevät Emmi Hiltunen, Veera Pesonen ja Ossi Kalliomäki.

Mansikin työyhteisö on tiivis ja siellä keskustellaan avoimesti. Kolmikko kertoo, että työyhteisössä on paljon erilaisia persoonia, joten välillä ollaan luonnollisesti eri mieltä asioista. Se kuuluu välillä asiaan, ja puhumalla saadaan kaikki ratkottua.
Tärkeintä on kuitenkin kunnioittaa toisiamme ja säilyttää hyvä yhteishenki”, Emmi summaa.

Moni asia ratkeaa, kun tullaan toista puoliväliin vastaan”, Veera jatkaa

Hyvässä tiimissä jokainen saa loistaa

Mansikissa tunnistetaan myös työntekijän vahvuudet. Mansikin johtaja Susanna Hynninen tietää, että henkilökunnan pitää saada loistaa työssään.

Pidän siitä, että voin tehdä työkseni sitä mistä tykkään. Susanna varmistaa, että me saamme tehdä työtä omien vahvuuksiemme mukaan. Täällä voimme vaikuttaa työnkuvaamme ja jokainen työpäivä on erilainen”, Veera kertoo.
Kolmikon arjen vahvuuksia miettiessä esille nouseekin paljon erityisosaamista:

Veera osoittautuu kommunikaatio-jehuksi, joka pitää huolta asiakkaiden kansioista ja perehdyttää mieluusti kollegojaan erilaisten laitteiden käytössä. Ossin erikoisvahvuutta on hänen edellisen ammattinsa myötä tullut digiosaaminen. Hän on ollut mukana Joensuun alueella käynnissä olevassa #ihan Diginä! -digihankkeessa, ja tuonut myös Mansikin osaksi yhteistyötä. Hankkeessa pyritään edistämään erityistä tukea tarvitsevien nuorten arjen ja toiminnan siirtymistä digitaaliseen aikaan. Emmi nimetään yhteistuumin viriketädiksi, jolla langat pysyvät käsissä. Hän lähtee Mansikin asukkaiden kanssa aina yhtä mielellään harrastamaan ja puuhailemaan monipuolisia aktiviteetteja.

Yksi arjen tapa saa myös erityiskiitoksen:
Ossi on mahtava, kun hän aina keitettyään kahvit, tulee joko pyytämään kahville tai tuo kahvikupillisen meille työkavereille!” Emmi kertoo.

Ai teenkö minä niin! Se johtuu siitä, että kahvihammasta kolottaa, enkä kehtaa juoda yksin niin paljon!” Ossi nauraa.


Seuraa Attendo Mansikkia Instagramissa: https://www.instagram.com/attendomansikki/  
Ja Facebookissa: www.facebook.com/attendomansikki

Tule osaksi huipputiimejämme! Löydät kaikki avoimet työpaikkamme urasivuiltamme: https://ura.attendo.fi/

Mansikki etsii nyt ohjaajaa, katso työpaikkailmoitus ja hae: https://ura.attendo.fi/jobs/1326617-ohjaaja-attendo-mansikki-multimaki