Hyppää sisältöön

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus

18.8.2021
Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti.Attendolla asuu monia kehitysvammaisia ja vammautuneita ihmisiä. Miten vammaisen henkilön itsemääräämisoikeus toteutuu palveluasumisessa ja mikä on normaaliuden periaate? Kuuntele jakso!

Jaa

Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan kehitysvammaisten asioista. Keskustelemassa on Attendo Noljakkaa johtava Kirsi Timonen, joka toimii Attendolla myös itsemääräämisoikeusasioiden kouluttajana. Kirsi kertoo kokemuksiaan muun muassa siitä, mitä on tärkeää ottaa huomioon, kun kehitysvammainen nuori muuttaa ensi kertaa pois kotoa. Keskusteluaiheena on myös kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus, mitä se tarkoittaa ja miksi se on äärimmäisen tärkeää? Entä miten palvelukodin henkilökunta voi tukea asiakkaan itsemääräämisoikeutta? 

Kuulemme podcastissa myös Attendo Noljakassa asuvan Villen haastattelun, jossa hän kertoo itselleen tärkeistä asioista ja siitä, mitä hän on suunnitellut syntymäpäiväjuhlilleen.  

Podcastin kaikki jaksot löydät Spotifysta.

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus
Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa