Hyppää sisältöön

Kouluttautumisesta uusia työkaluja ja askelia eteenpäin

6.8.2020

Jaa

Puhelimeen vastaa iloinen ääni, joka pyytää hetken odottamaan. Omaiselle lähtevään viestiin on lisättävä vielä jotain. Attendo Mellunmäessä vuoden alusta työskenneellä Tia-Maaria Wahlströmillä onkin kädet täynnä töitä. Tiiminvetä-sairaanhoitajana työskentelevä Tia-Maaria sijaistaa tällä hetkellä uudessa talossa johtajaa. Paikatkin alkavat jo olla täynnä ja asiakaskunta on asettunut taloksi.

Eteenpäin johtaa kiinnostus alaan

Tia-Maariaa on koko työuransa vienyt eteenpäin halu kehittyä ja oppia lisää. Kesätyöpestistä 2008 alkanut ura sosiaali- ja terveysalalla on vienyt Tia-Maariaa erilaisista tehtävistä toisiin ja hän on jatkuvasti kouluttanut itseään. Viimeksi määrätietoinen ja touhukas Tia-Maaria on työnsä ohella opiskellut itsellensä esimies ja johtamisopintoja ja toivoo jatkavansa uraansa hoivakodin johtajaksi.

Osittain hyvien kehittymismahdollisuuksien vuoksi Tia-Maaria päätyi myös Attendolle. Attendolla kannustetaan eteenpäin kouluttautumiseen. Työnpuolesta tulevat koulutukset ja työntekijöiden omen kiinnostusten pohjalta suoritetut tutkinnot antavat eväitä edetä ja toimia työssään paremmin.

Kylmä pää, lämmin sydän

Tiiminvetäjä-sairaanhoitajana yksikään päivä ei ole samanlainen. "Monipuolisuus on työn parhaita puolia", Tia-Maaria summaa. Sairaanhoitaja-tiiminvetäjän roolissa vaaditaan taitoa kohdata ihminen ja kykyä kannustaa ja johtaa tiimiä. Usein yksikön johtajan työparina toimiva tiiminvetäjä voi muun muassa suunnittella vuoroja, hankkia sijaisia ja avustaa hallinnollisessa työssä.

Työnkuvaan myös oleellisesti kuuluvat hoidolliset toimenpiteet ja lääkehuollosta vastaaminen tarkoittavat, että myös ammattiosaaminen on myös erityisen tärkeää. Työ on tiimityötä, jossa ollaan ihmistä lähellä.

Kysymykseen, millaiselle ihmiselle sairaanhoitaja-tiiminvetäjän tehtävä voisi sopia, vastaa ehkä parhaiten työkaverin luonnehdinta Tia-Maariasta. "Kylmä pää ja lämmin sydän". Työn hulinassa kädet on pidettävä tiukasti ratissa samalla muita ymmärtäen ja kannustaen.


Etsimme tiimeihimme uusia, innostuneita ja osaavia työkavereita. Katso kaikki työpaikkamme urasivuiltamme: https://ura.attendo.fi/