Hyppää sisältöön

Lähihoitajasta hoivakodin johtajaksi

27.4.2021
Kuusi vuotta sitten Janna Ellola kyseli Attendolta keikkatöitä lähihoitajaopintojensa oheen. Keikkatyö vaihtui pian vakitöihin ja urapolkuun kohti oman hoivakodin johtamista. Lähihoitajasta sairaanhoitajaksi ja lopulta johtajaksi eteneminen vaati sitoutuneisuutta, halua oppia sekä kannustavan työyhteisön tukea.

Jaa

Lapinlahdella Attendo Pajuharjun johtajalla Janna Ellolalla piisaa tehtävää. Pajuharju avautuu pian ja käsillä ovat h-hetket ennen asukkaiden saapumista kotiin. Vaikka Jannalla on aiempaa kokemusta uuden hoivakodin avaamisesta, tämä kerta on aivan erityinen. Oman hoivakodin johtaminen on Jannan unelma, joka toteutuu parasta aikaa.

- Kyllä tämä oman avaaminen jännittää, mutta hyvällä tavalla! Janna kertoo tunnelmista ennen Pajuharjun avaamista.

- On tämä myös rauhallisempaa, sillä edellisen kerran kun olin mukana yksikön avaamisessa, asukkaat siirtyivät kunnan talosta meille ja heitä muutti kahden päivän aikana 50! Silloin oli vilskettä ja vilinää, Janna nauraa.

Esihenkilöiden tuki kannusti eteenpäin

24-vuotias Janna on Attendon nuorin hoivakodin johtaja. Jannan mukaan hänen ikänsä ei ole koskaan ollut kenellekään ongelma, ainoastaan hän itse pohti työtä hakiessa, nähdäänkö nuoruus haasteena. Ikä ei kuitenkaan yksin kerro mitään ihmisen ammattitaidosta. Janna on kerännyt laadukasta työkokemusta ja näkemystä hyvästä hoivasta. Hän on luontaisen kiinnostunut uusista asioista, hakeutuu mielellään oppimaan aina uutta ja haluaa tukea tiimiään. Janna suorittaa parhaillaan myös johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa.   

Jannan urapolku starttasi Attendolla lähihoitajan keikkatöistä opiskelujen ohella. Hän jatko-opiskeli sairaanhoitajaksi ja työskenteli sairaanhoitaja-tiimivetäjänä kahdessa eri Attendo-kodissa. Hoiva-ala vei Jannan mennessään, vaikka uratavoite oli alkuun aivan muualla kuin hoivassa.

- Opiskeluaikoina halusin leikkaussalimaailmaan tai päivystykseen töihin. Harjoittelut suoritin näissä tiivistahtisissa työpaikoissa, mutta opiskelujen ohella tehtävä keikkatyö Attendolla yllätti mielekkyydellään. Ikäihmisten parista löytyi oma juttu.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.
Janna Ellola_Pajuharju.jpg
Attendo Pajuharjun ovet avataan pian ja asukkaat pääsevät muuttamaan uuteen Attendo-kotiin. Janna Ellola (kuvassa) tiimeineen toivottaa asukkaat sydämellisesti tervetulleiksi!

Unelma oman kodin johtamisesta alkoi kypsyä, kun Pihlajaharjussa Jannaa edeltänyt sairaanhoitaja-kollega siirtyi Attendo-kodin johtajaksi. Janna teki sairaanhoitaja-tiimivetäjän työtään rauhassa, kunnes mahdollisuus kolkutti: Lapinlahdelle etsittiin avautuvalle hoivakodille johtajaa. Janna päätti kokeilla siipiään. Hän haki johtajan paikkaa ja sai sen. Janna kertoo saaneensa Attendo-vuosien aikana juuri oikeanlaista tukea unelmien tavoitteluun:

- En varmaan olisi tässä, ellen olisi saanut niin paljon tukea aiemmilta esihenkilöiltäni Veeralta ja Ullalta. He kannustivat minua aina uusien asioiden pariin ja antoivat täyden tukensa. Sitä kautta sain varmuutta omasta osaamisestani ja uskalsin hakeutua johtajaksi.

Kannustava ja innostava johtaja

Janna haluaa jakaa saamiaan oppeja myös omassa johtamisessaan. Hän haluaa kannustaa tiimiläisiään kohti heidän omia tavoitteitaan. Toisille se voi tarkoittaa ammattiosaamisen syventämistä ja omassa positiossaan kehittymistä, ja toisille taas urapolun suunnittelua etenemismielessä.
 

Janna on koonnut Attendo Pajuharjuun oman unelmajoukkueensa. Hoivakodin on tarkoitus avautua pian, lupien hyväksynnän jälkeen asiakkaat voivat alkaa muuttaa uuteen Attendo-kotiinsa ja huolella koottu moniammatillinen tiimi pääsee tarttumaan toimeen.

- Olen todella innoissani tiimistämme, meillä on tosi osaava ja monipuolinen porukka. Rekrytoin mielelläni myös opiskelijoita, sillä opiskelijana tehdystä keikkatyöstä alkoi myös oma urapolkuni!Olit sitten opiskelija tai jo valmistunut hoiva-alan ammattilainen, meiltä voit löytää itsellesi sopivan urapolun! Ota yhteyttä alueellisiin rekrytointikoordinaattoreihimme tai katso kaikki avoimet työpaikkamme: 

Avoimet työpaikat