Hoivakotivierailuihin liittyvät käytännöt vaihtelevat alueellisesti. Vierailut sisätiloissa onnistuvat, jos kunta sen sallii. Voit tarkistaa paikkakunnan tilanteen Attendo-kodin henkilökunnalta samalla, kun sovit vierailusta.

Muutosblogi: Muutosmatkalla kohti unelmaamme 15.10.2020

Attendo on aloittanut muutosmatkan. Bloggaamme muutoksestamme, sen onnistumisista ja haasteista. Muutosblogimme aloittaa Attendo Suomen toimitusjohtaja Virpi Holmqvist.

Muutos on sana, joka saa yhden ärtymään, toisen innostumaan ja kolmannen kysymään, miksi. Juuri kysymykseen miksi vastaaminen on johtajan tärkein tehtävä myös meidän muutosmatkallamme.  Olen sen vuoksi kirjoittanut tämän blogitekstin. Kirjoitin sen ensisijaisesti sinulle, hyvä attendolainen, mutta myös teille kaikille muille, jotka olette kiinnostuneet Attendosta ja muutosmatkastamme. 

Hoivakriisi keväällä 2019 kosketti myös Attendoa. Näin jälkikäteen voin suoraan sanoa, että olimme keskittyneet liiaksi kasvuun ja tekniseen hoivan laatuun. Luottamus meitä kohtaan sai kovan kolauksen. Oli selvää, että näkökulmamme ja useiden toimintamalliemme oli muututtava, uudistuttava, tultava tähän päivään. 

Meidän attendolaisten on yhdessä onnistuttava vahvistamaan suomalaisten luottamusta meitä kohtaan. Uskon, että sadoissa tuhansissa päivittäisissä kohtaamisissamme ihmisten kesken on kaikkein suurin muutosvoima. Kun onnistumme niissä luomaan toiselle – on hän sitten asukkaamme, työkaveri, läheinen tai vaikka viranomainen – kuulluksi ja arvostetuksi tulemisen tunteen, vahvistamme juuri hänen luottamustaan meitä kohtaan. 

Olemme kuvittaneet muutosmatkamme kartaksi, jonka päämääränä on unelmamme: olla alan arvostetuin ja halutuin yhtiö. Me attendolaiset otimme yhteiselle muutosmatkalle mukaamme mielikuvitteellisen kompassin, joka muistuttaa meitä harjoittelun, onnistumisen, palautteen ja edistymisen tärkeydestä unelmaamme tavoitellessamme. Emme siirry yhtenä ryhmänä emmekä yhdessä yössä unelman mukaiseen tulevaisuuteen. Jokainen meistä siirtyy omassa tahdissaan nykytilasta harjoittelemisen ja palautteen siivittämänä kohti tulevaa. Juuri sinun tukenasi ovat työkaverisi ja oma esihenkilösi. 

Arvomme - osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen - kertovat, miten haluamme työtämme edelleen tehdä ja työntekijöitämme ja asiakkaitamme eli asukkaita, heidän läheisiään ja kuntia palvella. Kaikkien suomalaisten luottamus meitä kohtaan vahvistuu entisestään, kun toimimme sovittujen pelisääntöjen mukaan ja huolehdimme paitsi laadukkaasta hoivasta, myös asiakkaiden ja attendolaisten hyvinvoinnista. 

Tämä muutosmatka on meidän kaikkien yhteinen. Kukaan meistä ei onnistu siinä yksin. Jokaisella on oma, tärkeä osansa muutoksen tapahtumisessa 

Olemme nyt muutosmatkamme alkumetreillä. Kerromme siitä niin omalle väelle kuin kaikille muillekin Attendosta kiinnostuneille blogissamme tulevien vuosien aikana lisää. Kokemuksesta tiedän, että maratonillakin kannustava yleisö auttaa jaksamaan eteenpäin. Tule sinäkin mukaan matkalle! 

Virpi Holmqvist toimitusjohtaja 

Muutosblogin muut tekstit:
Osa 1: Virpi Holmqvist: Muutosmatkalla kohti unelmaamme
Osa 2: Susanna Paloheimo: Matka luottamuksen ansaitsemiseksi on pitkä