- Arkisto
- Artikkelit ja blogit
- Perinneruokaviikolla ikäihmiset pääsivät makumatkalle Suomen eri maakuntiin
Perinneruokaviikolla ikäihmiset pääsivät makumatkalle Suomen eri maakuntiin
Jaa
Attendon ateria- ja puhtauspalveluiden ruokapalveluasiantuntija Aki Scheiman vastaa Attendolla ateriapalveluiden tuotekehityksestä, reseptien ylläpidosta tuotannonohjausjärjestelmissä ja ruokalistasuunnittelusta. Aki on työskennellyt Attendolla vajaan vuoden ajan, jota ennen hänelle on kertynyt reilu 20 vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä sairaala- ja kouluruokamaailmassa.
– Työpäiväni vaihtelevat työtehtävien ja tarpeiden mukaisesti todella paljon päivästä riippuen. Saatan olla jonkin Attendo-kodin keittiössä mukana testaamassa ja auttamassa mahdollisissa haasteissa, tekemässä reseptien kehitystä Keravan terveysaseman keittiöllä tai kotitoimistolla konehommien kimpussa, Aki kuvailee.
Parhaiksi puoliksi nykyisessä työssään ruokapalveluasiantuntijana Aki nostaa ennen kaikkea sen, että joka päivä saa oppia jotain uutta. Lisäksi kehitystyö ja suunnittelu sekä erilaiset projektit ovat mielekäs osa työnkuvaa. Toinen toisistaan eroavat työpäivät ja vaihtuvat työpisteet tuovat työhön mukavaa vaihtelua ja mikä parasta, joka päivä saa työskennellä yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.
Kuva: Lohikeitto oli yksi perinneruokaviikkojen hiteistä. Attendon ruokapalveluasiantuntija Aki Scheiman suunnitteli ruoka-annokset perinneruokaviikolle.
Perinneruokaviikon ruuat suunniteltu asukkaiden toiveiden pohjalta
Vuosittain vietettävän Vanhustenviikon rinnalla Attendo-kodeissa on vietetty tänä vuonna myös perinneruokaviikkoa. Perinneruokaviikon ruoka-annokset ovat saaneet inspiraationsa eri maakuntien herkuista.
– Lähdimme suunnittelemaan viikkoa eri maakuntien mukaan ja kuinka saisimme mahdollisimman ison otannan erilaisista ruoasta. Vaikutusta oli lisäksi sillä, mitä kaikkea pystymme nykyisillä raaka-aineilla toteuttamaan. Iso painoarvo oli myös asiakkailta saaduilla toiveilla ja palautteilla, Aki kertoo.
Koska kyseessä on ikäihmisten Attendo-kodit, ravintosuositukset ovat vahvasti ohjanneet ruokalistan suunnittelua ja reseptien sisältöjä. Perinneruokaviikon ohessa ikäihmisten Attendo-kodeissa Vanhustenviikkoa on juhlistettu mukavalla yhteisellä arjesta poikkeavalla tekemisellä.
Kuva Attendo Kajaaninhelmi: Vanhustenviikon kunniaksi panostettiin myös kattauksiin. @attendo_kajaaninhelmi