Hyppää sisältöön

Perinneruokaviikolla ikäihmiset pääsivät makumatkalle Suomen eri maakuntiin

6.10.2023
Ikäihmisten Attendo-kodeissa on vietetty tällä viikolla Vanhustenviikon ohessa perinneruokaviikkoa. Perinneruokaviikon ruuat on tarkasti suunnittelu ja maisteltu etukäteen, jotta asukkaille on pystytty tarjoamaan mahdollisimman maukas ja hieman erilainen makujen viikko. Attendon ruokapalveluasiantuntija Aki Scheiman on perinneruokaviikon ruokalistojen takana.

Jaa

Attendon ateria- ja puhtauspalveluiden ruokapalveluasiantuntija Aki Scheiman vastaa Attendolla ateriapalveluiden tuotekehityksestä, reseptien ylläpidosta tuotannonohjausjärjestelmissä ja ruokalistasuunnittelusta. Aki on työskennellyt Attendolla vajaan vuoden ajan, jota ennen hänelle on kertynyt reilu 20 vuoden kokemus erilaisista työtehtävistä sairaala- ja kouluruokamaailmassa.

– Työpäiväni vaihtelevat työtehtävien ja tarpeiden mukaisesti todella paljon päivästä riippuen. Saatan olla jonkin Attendo-kodin keittiössä mukana testaamassa ja auttamassa mahdollisissa haasteissa, tekemässä reseptien kehitystä Keravan terveysaseman keittiöllä tai kotitoimistolla konehommien kimpussa, Aki kuvailee.

Parhaiksi puoliksi nykyisessä työssään ruokapalveluasiantuntijana Aki nostaa ennen kaikkea sen, että joka päivä saa oppia jotain uutta. Lisäksi kehitystyö ja suunnittelu sekä erilaiset projektit ovat mielekäs osa työnkuvaa. Toinen toisistaan eroavat työpäivät ja vaihtuvat työpisteet tuovat työhön mukavaa vaihtelua ja mikä parasta, joka päivä saa työskennellä yhdessä muiden ammattilaisten kanssa.

 

Lautasellinen lohikeittoa

 

Kuva: Lohikeitto oli yksi perinneruokaviikkojen hiteistä. Attendon ruokapalveluasiantuntija Aki Scheiman suunnitteli ruoka-annokset perinneruokaviikolle.

Perinneruokaviikon ruuat suunniteltu asukkaiden toiveiden pohjalta

Vuosittain vietettävän Vanhustenviikon rinnalla Attendo-kodeissa on vietetty tänä vuonna myös perinneruokaviikkoa. Perinneruokaviikon ruoka-annokset ovat saaneet inspiraationsa eri maakuntien herkuista.

– Lähdimme suunnittelemaan viikkoa eri maakuntien mukaan ja kuinka saisimme mahdollisimman ison otannan erilaisista ruoasta. Vaikutusta oli lisäksi sillä, mitä kaikkea pystymme nykyisillä raaka-aineilla toteuttamaan. Iso painoarvo oli myös asiakkailta saaduilla toiveilla ja palautteilla, Aki kertoo.

Koska kyseessä on ikäihmisten Attendo-kodit, ravintosuositukset ovat vahvasti ohjanneet ruokalistan suunnittelua ja reseptien sisältöjä. Perinneruokaviikon ohessa ikäihmisten Attendo-kodeissa Vanhustenviikkoa on juhlistettu mukavalla yhteisellä arjesta poikkeavalla tekemisellä.

 

Vanhustenviikon juhlalounas

Kuva Attendo Kajaaninhelmi: Vanhustenviikon kunniaksi panostettiin myös kattauksiin. @attendo_kajaaninhelmi

Ruoka-annos lihapataa ja muusia

Käy kurkkaamassa lisää Vanhusten- ja perinneruokaviikon tunnelmia Instagram-tililtämme tai Attendo Mummola Facebook-sivultamme!