Hyppää sisältöön

Sirkunhovin sairaanhoitajat kertovat – ”Päiviimme kuuluu usein paljon naurua ja hyvää fiilistä”

7.5.2024
Sirkunhovin tiimivastaava-sairaanhoitaja Kirsi ja sairaanhoitaja Riina kertovat kokemuksistaan sairaanhoitajan työstä Attendolla. Miten Attendo on mahdollistanut heille oman ammattitaidon kehittämisen ja joustavan työympäristön?

Jaa

Ikäihmiset valloittivat Riinan sydämen, kun hän suoritti harjoittelun Sirkunhovissa. Harjoittelun jälkeen Riina aloitti kesätyöntekijänä Sirkunhovissa, jonka jälkeen hän jatkoi keikkalaisena. Nykyään Riina työskentelee vakituisesti sairaanhoitajana Sirkunhovissa.

– Sirkunhovi alkoi tuntua melkein kodilta ja sujahdin työporukkaan todella hyvin. Heti valmistumiseni jälkeen jäinkin Sirkunhoviin töihin toisen sairaanhoitajan rinnalle ja otin vetovastuun tehostetusta palveluasumisesta, kertoo Riina.

Riinan työparina Sirkunhovissa työskentelee tiimivastaava Kirsi, jolla on vankkaa kokemusta hoiva-alalta jo melkein 20 vuoden ajan. Kirsi aloitti päivätyöt sairaanhoitajana Attendolla 2021, koska kaipasi säännöllisiä työaikoja.

– Koin, että vuorotyö ja perhe-elämä ei ollut enää toimiva yhtälö ja kaipuu ikäihmisten kanssa työskentelyyn oli suuri, muistelee Kirsi.

Jokaisella attendolaisella on mahdollisuus luoda omannäköinen urapolkunsa

Kaikilla attendolaisilla on mahdollisuus luoda itselleen omannäköinen urapolku kouluttautumalla itseä kiinnostaviin työtehtäviin tai laajentamalla omaa osaamistaan nykyisen roolin sisällä. Riina ja Kirsi ovat molemmat kouluttautuneet työpaikan RAI-vastaaviksi.

– RAI-vastaavan koulutus on mahdollistanut erilaisten työkalujen käytön arjessa sekä niiden seurannan, jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen sekä yksilöllisen hoidon asukkaillemme, toteaa Riina.

Molemmat ovat myös päässeet osallistumaan kinestetiikan koulutuksiin, jonka avulla he ovat pystyneet hyödyntämään ja huomioimaan asukkaiden omaa toimintakykyä entistä paremmin arjessa. Lisäksi Riina on käynyt ravitsemusvastaavan koulutuksen.

– Ravitsemusvastaavan koulutuksen avulla olen pystynyt luomaan asukkaillemme yksilöllisiä ravitsemussuunnitelmia, joista nyt muutamassa kuukaudessa olemme huomanneet olevan suuri hyöty, varsinkin aliravitsemuksesta kärsineillä muistisairailla, kuvailee Riina.

Kirsi on opiskellut työnohella Attendon lähiesimiestyön tutkinnon ja jakaa esihenkilön kanssa vastuita arjen johtamisessa sekä sijaistaa häntä tarvittaessa.

– Työnkuvaani kuuluu hoitotyön lisäksi toimisto- ja hallinnollisia tehtäviä, kuten työvuorojen suunnittelua ja tiimipalaverien pitämistä, kuvailee Kirsi.

Kuva: sairaanhoitaja Riina vasemmalla ja tiimivastaaava-sairaanhoitaja Kirsi oikealla

Joustava työympäristö tukee työntekijöiden hyvinvointia

Attendo pyrkii mahdollistamaan työntekijöilleen heille sopivan työympäristön ja joustaa tarvittaessa, jotta työntekijät voivat paremmin tasapainottaa työn ja muun elämänsä välillä. Riinalle ja Kirsille Attendo on mahdollistanut säännöllisen arkityön, joka sopii erinomaisesti heidän tämänhetkiseen elämäntilanteeseensa.

– Arkityö sopii itselleni parhaiten. On ihanaa päästä työskentelemään pelkästään arkiaamuisin, iloitsee Riina.

Riina kärsii niin aistiyliherkkyyksistä kuin myös ADHD:sta. Yhdessä esihenkilön kanssa Riinalle on suunniteltu arkea helpottavia keinoja.

– Pienet muutokset arjessa ovat mahdollistaneet jaksamiseni töissä. Ylimääräinen hälinä on vaikeuttanut aina työni tekemistä, joten töissä on ihana vetäytyä lääkehuoneeseen suunnittelemaan omaa työtäni päivittäin omassa rauhassa, sanoo Riina.

”Töihin tullessa on semmoinen fiilis, että on tulossa kotiin”

Sirkunhovin työyhteisössä vallitsee lämmin ilmapiiri, jossa jokainen niin hoitaja kuin asukas saa olla oma itsensä.  

– Päiviimme kuuluu usein paljon naurua ja hyvää fiilistä. Meillä autetaan toisiamme ja jaetaan tietojamme ja taitojamme toisillemme. Töihin tullessa on semmoinen fiilis, että on tulossa kotiin, kuvailee Riina.

Sirkunhovissa on hitsauduttu työyhteisönä tiiviisti yhteen ja kaikkia kuunnellaan tasavertaisesti.

– Töihin on kiva tulla, kun asukkaat hymyilevät ja toivottavat tervetulleeksi, sanoo Kirsi.

Työyhteisössä vallitsee avoin keskustelukulttuuri ja asioista puhutaan työkavereiden kanssa heti jos ne jäävät vaivaamaan.  

– Päivittäin istumme kimppakahveilla kaikki paikalla olevat työntekijät mukaan lukien johtaja ja keskustelemme päivän polttavista aiheista sekä käymme läpi tulevaa viikkoa, sanoo Riina.

Työyhteisössä on käytössä fiilistaulu, johon jokaisen viikon päätteeksi voi laittaa hymiön oman fiiliksen mukaan. Seuraavalla viikolla fiiliksiä käydään yhdessä läpi ja pohditaan mistä hyvä tai huono fiilis on voinut johtua.

Riina ja Kirsi kuvailevat, että asukkailta ja läheisiltä saadut kiitokset ja aidot kohtaamiset ovat parasta työssä.

– Asukkaan hymy päivän päätteeksi usein riittää tuomaan iloa itselle loppupäiväksi, toteaa Riina.

Sirkunhovissa aiotaan panostaa tänä vuonna hyvän yhteishengen sekä positiivisen ympäristön ylläpitämiseen.

– Tiiminä toimimme hyvin yhteen, mutta tänä vuonna kehitämme vielä enemmän avun pyytämistä toiselta työkaverilta sekä avun tarjoamista. Kehitämme myös 100 % vastuunottamista asioista, kuvailee Kirsi.

 

Kiinnostuitko työskentelystä osana Attendon huippuporukkaa? Katso sairaanhoitajien avoimet työpaikat täältä ja hae jo tänään!

Kurkkaa Attendo Sirkunhovin arkeen myös Instagramissa