Hyppää sisältöön

Kohtaamisia Attendolla - podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa

24.8.2021
Mistä osaajia hoiva-alalle, kun väestömme vanhenee ja työvoimasta on pulaa? Miten varmistamme että ulkomailta rekrytoidut osaajat viihtyvät meillä töissä? Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevast, kuuntele työperäistä maahanmuuttoa käsittelevä jaksomme!

Jaa

Vuonna 2030 Suomessa on 40 % enemmän yli 85-vuotiaita ikäihmisiä kuin nyt. Meillä on jo nyt pulaa osaavista hoitajista, entä kymmenen vuoden päästä? Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa. 

Useiden muiden keinojen lisäksi työperäinen maahanmuutto on ratkaisevassa asemassa yhtälön ratkaisussa. Työperäisellä maahanmuutolla ei ratkaista koko hoitajapulaa, mutta hyvin ja ihmisläheisesti tehtynä se voi olla osa ratkaisua. Mitkä ovat työperäisen maahanmuuton suurimmat mahdollisuudet ja vaikeimmat pullonkaulat? Mten ulkomaisille hoitajille voitaisiin saada samanlainen pikakaista, kuin vaikkapa IT-alan osaajille? Millaisia työkaluja esiihenkilöille voidaan tarjota monikulttuurisen työyhteisön johtamiseen?

Vieraina keskustelemassa ovat Attendon henkilöstökokemusjohtaja Terhi Lindgren sekä KEVAn toimitusjohtaja Timo Kietäväinen. Haastattelussa kuulemme myös Aryan ja Cailun ajatuksia siitä, millaista on muuttaa muualta Suomeen tekemään töitä, ja miten ulkomailta muuttaneita työkavereita voi auttaa solahtamaan osaksi työyhteisöä.

Podcastia juontaa Attendon asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja Susanna Paloheimo.

 

Vieraat:
Timo Kietäväinen, toimitusjohtaja KEVA
Terhi Lindgren, henkilöstökokemusjohtaja Attendo
Haastattelussa kuulemme myös Aryan ja Cailun ajatuksia siitä, millaista on muuttaa muualta Suomeen tekemään töitä, ja miten ulkomailta muuttaneita työkavereita voi auttaa solahtamaan osaksi työyhteisöä.

Podcastin kaikki jaksot löydät Spotifysta.

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus
Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa