Hyppää sisältöön

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

12.8.2021
Kohtaamisia Attendolla -podcastissa keskustellaan hoiva- ja sotealasta sydämellisesti ja asiantuntevasti. Kakkoskauden avausjaksossa aiheensa on ruoka.

Jaa

Attendon keittiöissä valmistetaan tuhansia aterioita päivittäin. Ruoka rytmittää päivän kulkua palveluasumisessa, ruoka tuo ihmiset yhteen ja juhlistaa tärkeitä päiviä. Samalla sen tehtävä on ravita kehoa ja mieltä. Makuja ja mieltymyksiä on yhtä paljon kuin ihmisiä, ja ruoka on aihe joka vuodesta toiseen nousee varsinkin ikäihmisten palveluista puhuttaessa esiin. Kyseessä on siis äärimmäisen tärkeä osa ihmisyyttä.

Kohtaamisia Attendolla -podcastin kakkoskauden avausjaksossa pureudutaan ruokaan ja syömiseen. Keskustelemassa ovat Attendon ateria- ja siivouspalveluiden johtaja Marika Lappi, sekä Savonlinnassa Attendo Kotipihlajan keskuskeittiössä työskentelevä kokki Davide Brocca.


Marika ja Davide avaavat oven Attendon keittiöihin, kertovat miten reseptiikka muodostuu ja miten ikäihmisten ravintosuositukset näkyvät ruuassa. Saamme kuulla miten kokkimme varautuvat erilaisiin ruokavalioihin, mitä tehdään jos keittiössä on käynyt virhe ja miten paikallisuus näkyy Attendo-kotien ruokalistoissa.

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan Kohtaamisia Attendolla -podcastia!

Podcastin kaikki jaksot löydät Spotifysta.

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hyvä ruoka osana hyvää hoivaa

Kohtaamisia Attendolla -podcast: Kehitysvammaisen itsemääräämisoikeus
Kohtaamisia Attendolla -podcast: Hoiva-ala ei pärjää ilman työperäistä maahanmuuttoa