Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin tulos: käänne parempaan vaikean vuoden jälkeen

26.4.2023

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 26. huhtikuuta vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin (Q1) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Attendon Suomen tuloksessa tapahtui selkeä käänne positiivisempaan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Tulos parani suhteessa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan erityisesti hinnankorotusten ja positiivisesti kehittyneen asiakasmyynnin ansiosta. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Attendo Suomen hinnat nousivat keskimäärin 12 prosenttia kokonaisliikevaihdosta. Henkilöstökustannuksia nosti valmistautuminen huhtikuun alussa nousseeseen henkilöstömitoitukseen, mutta ylityökustannukset ja sairauspoissaolojen määrä laskivat edellisvuodesta.

Attendo Suomen vuoden 2023 ensimmäisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 17,5 % ollen 210,1 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 6,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto parani selvästi edellisvuoden (-1,7 miljoonaa euroa) vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen Q1/2023 luvut (suluissa Q1 2022 luvut):

  • Liikevaihto 210,1 miljoonaa euroa (178,9)
  • Liikevaihdon kasvu 17,5 % (12,1)
  • Oikaistu liikevoitto 6,5 miljoonaa (-1,7)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 3,1 % (-1,0)

Ikäihmisten ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitusvaatimus on noussut viime vuosina asteittain. Huhtikuun 2023 alussa mitoitus nousi 0,60:sta 0,65:een työntekijään asukasta kohden. Henkilöstötarpeen ja kustannusten kasvuun on Attendolla valmistauduttu yli vuoden ajan. Tähän liittyvät sopimusneuvottelut saatiin päätökseen alkuvuoden 2023 aikana aiemmin asetettujen tavoitteiden mukaisesti. Ikäihmisten asumispalveluissa huhtikuussa voimaan astuvien hintojen arvioidaan nostavan Attendo Suomen kokonaisliikevaihtoa 6-7 prosenttia, kulut nousevat hieman vähemmän.

– Koko toimialan toiminnan edellytykset ovat usean vuoden ajan olleet kestämättömät. Nyt neuvotellut uudet sopimukset luovat pohjan aiempaa kestävämmälle liiketoiminnalle, sanoo Attendo Suomen talousjohtaja Joonas Sakki.

Tuloksessa tapahtuneen lupaavan käännöksen taustalla on myös työ henkilöstön työssä viihtymisen ja sitoutumisen eteen. Viimeisen vuoden aikana Attendo Suomi on uudistanut työntekijöiden perehdytysohjelman, monipuolistanut sisäisen koulutuksen tarjontaa ja lisännyt esihenkilöille johtamisvalmennusta. Kaikilla Attendon noin 16 000 työntekijällä on mahdollisuus luoda itselleen oma urapolku kouluttautumalla erilaisiin työ- ja vastuutehtäviin ja laajentaa omaa osaamista nykyisen roolin sisällä. Parannamme ja harjoittelemme yhdessä palaute- ja vuorovaikutustaitojamme asiakaskokemuksen valmennuksissa.

Uskomme Attendolla voimakkaasti siihen, että henkilökuntaamme aktiivisesti kouluttamalla ja valmentamalla pystymme täyttämään lupauksemme asukkaidemme hyvästä hoivasta sekä pärjäämme kilpailussa työvoimasta.

 

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.

Talousjohtaja Joonas Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan viestintäjohtaja Marjaana Kiviojan kautta, marjaana.kivioja (at) attendo.fi tai p. 0400 773 181.