Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen tulos: Positiivinen kehitys jatkui

24.10.2023
Attendo-konserni on julkaissut tänään 24. lokakuuta vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen (Q3) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Jaa

Attendo Suomen positiivinen tuloskehitys jatkui vuoden kolmannella neljänneksellä. Tuloksemme vahvistui merkittävästi erityisesti ikäihmisten palveluissa. Ikäihmisten palveluiden tulosparannus perustuu parempiin ehtoihin sopimuksissamme, toiminnallisiin parannuksiin ja asukaspaikkojen täyttöasteen kasvuun. Vaikeasta työmarkkinatilanteesta huolimatta olemme onnistuneet sekä pitämään kiinni nykyisistä työntekijöistämme että rekrytoimaan uusia. Näin ollen pystyimme tarjoamaan Attendo-kodeissamme hoivaa ja hoitoa yhä useammalle palveluita tarvitsevalle asukkaalle.

Käymme parhaillaan neuvotteluja ensi vuoden sopimusehdoista ja uskomme, että saamme katettua kustannusten nousun hinnankorotuksilla. Mielenterveys- ja vammaispalveluissa kustannukset ovat nousseet viime vuosina saamaamme korvaustasoa nopeammin, ja tavoittelemmekin näissä palveluissa parempia sopimusehtoja tuleville vuosille.

Odotuksemme on, että asukaspaikkojen täyttöasteen asteittaisen paranemisen ja sopimusehtojen muutosten myötä pääsemme taas kestävän kannattavuuden tielle. Vakaa taloudellinen tilanne on ratkaisevaa, jotta voimme investoida uusiin Attendo-koteihin ja vastata palveluja tarvitsevien asukkaiden ja hyvinvointialueiden kasvaviin tarpeisiin.

Attendo Suomen vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi edellisvuodesta noin 24 % ja oli 233,9 (189,1) miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 21,5 (3,5) miljoonaa euroa, joka oli 9,2 % suhteessa liikevaihtoon. Liikevoitto parani selvästi edellisvuoden vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen Q3/2023 luvut (Q3/2022)

• Liikevaihto 233,9 miljoonaa euroa (189,1)
• Liikevaihdon kasvu 23,7 %
• Oikaistu liikevoitto 21,5 miljoonaa euroa (3,5)
• Oikaistu liikevoittomarginaali 9,2 % (1,9)

Vuosineljänneksellä liikevaihto kasvoi edellisvuoden vertailuajankohtaan nähden erityisesti ikäihmisten asumispalveluiden hinnankorotusten ansiosta. Kokonaisuudessaan Attendo Suomen hinnat nousivat keskimäärin 20 % vuoden edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, mikä on merkittävin peruste selvästi parantuneen kannattavuuden takana. Myös asukaspaikkojen täyttöaste oli edellisvuotta paremmalla tasolla.

Vuosineljänneksellä aloitettiin kahden uuden Attendo-kodin rakennustyöt.
Attendo Suomen alkuvuoden 2023 kumulatiivinen liikevaihto oli yhteensä 674,0 (550,7) miljoonaa euroa ja kasvoi edellisuuteen nähden noin 22 %. Kumulatiivinen oikaistu liikevoitto oli 39,5 (-5,3) miljoonaa euroa, joka oli 5,9 % suhteessa liikevaihtoon. Kannattavuus parani selvästi tappiolliseen edellisvuoden vertailukohtaan nähden.

Attendo Suomen 1-9/2023 luvut (1-9/2022)

• Liikevaihto 674,0 miljoonaa euroa (550,7)
• Liikevaihdon kasvu 22,4 %
• Oikaistu liikevoitto 39,5 miljoonaa euroa (-5,3)
• Oikaistu liikevoittomarginaali 5,9 % (-1,0)

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset vaikuttavat euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.

Talousjohtaja Joonas Sakin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta (at) attendo.fi tai p. 041  732 4568.