Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen tulos: positiivinen kehitys jatkui

8.2.2024
Attendo-konserni on julkaissut tänään 8. helmikuuta vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen (Q4) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/.

Jaa

Vuoden 2023 aikana liiketoiminta kääntyi viimein kestävään suuntaan. Taloudellisesti vahvalla pohjalla oleva tulos mahdollistaa investoinnit uusiin hoivakoteihin, mikä on välttämätöntä tulevien vuosien palvelutarpeiden tyydyttämiseksi. Lisäksi tämä mahdollistaa investoinnit toiminnan kehittämiseen, kuten esimerkiksi teknologian hyödyntämisen laajempaa pilotointia ja yhteisöllisen palveluasumisen kehittämistä.

Attendo Suomen vuoden 2023 neljännen kvartaalin liikevaihto kasvoi 23,5 % ollen 237,2 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 8,5 miljoonaa euroa. Liikevoitto kasvoi edellisvuoden (-5,1 miljoonaa euroa) vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen Q4/2023 luvut (suluissa Q4/2022 luvut):

Liikevaihto 237,2 miljoonaa euroa (192,0 m€)

Liikevaihdon kasvu 23,5 % (10,9 %)

Oikaistu liikevoitto 8,5 miljoonaa euroa (-5,1 m€) 

Oikaistu liikevoittomarginaali 3,6 % (-2,6 %) 

Liikevaihdon kasvun takana on ikäihmisten asumispalveluiden hinnankorotukset, jotka kompensoivat useiden vuosien ajan jatkunutta kustannusten nousua. Olemme myös sulkeneet useita koteja vertailujakson jälkeen. Myös tulos on vahvistunut pääosin hinnankorotusten ansiosta.

Attendo-kotien täyttöaste oli vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä samalla tasolla kuin edellisvuoden vastaavalla ajanjaksolla, mutta laski hieman verrattuna vuoden 2023 kolmanteen neljännekseen. Viimeisen vuosineljänneksen aikana aloitimme kahden uuden hoivakodin rakennustyöt.

Olemme saaneet vuoden 2024 hintaneuvottelut suurelta osin päätökseen, ja odotamme voivamme kompensoida inflaation aiheuttaman kustannuskasvun vuoden aikana.

Koko vuoden tulos vahvalla pohjalla

Attendo Suomen koko vuoden 2023 liikevaihto kasvoi 22,7 % ollen 911,2 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto päätyi 48,0 miljoonaan euroon ja kasvoi edellisvuoden tasoon (-10,4 miljoonaa euroa) nähden.

Attendo Suomen 2023 luvut (suluissa 2022 luvut):

Liikevaihto 911,2 miljoonaa euroa (742,7 m€)

Liikevaihdon kasvu 22,7 % (10,3 %)

Oikaistu liikevoitto 48,0 miljoonaa euroa (-10,4 m€) 

Oikaistu liikevoittomarginaali 5,3 % (-1,4 %)  

Täyttöaste kasvoi kokonaisuudessaan vuoden 2023 aikana verrattuna edellisvuoteen siitä huolimatta, että suljimme joitakin ryhmäkoteja. Vuoden aikana onnistuimme neuvottelemaan ikäihmisten asumispalveluihin hinnat, joilla pystymme kattamaan useiden vuosien aikana nousseita kustannuksia. Mielenterveys- ja vammaispalveluissa saadut hinnankorotukset eivät täysin kata vuoden 2023 kustannusten kasvua. Tavoittelemme näissä palveluissa parempia sopimusehtoja tuleville vuosille.

Pitkäjänteinen muutostyö kantaa hedelmää

Kun teemme positiivista tulosta, voimme investoida henkilöstön hyvinvointiin, jossa onnistuminen näkyy suoraan asukkaidemme hyvinvointina. Olemme Attendo Suomessa viime vuosina tehneet valtavasti töitä ihmistä vahvistavan, asiakaslähtöisen kulttuurin eteen. Satsaukset, joita olemme onneksi pystyneet tekemään kehittämiseen taloudellisesti huonompinakin aikoina, näkyvät kasvavina tyytyväisyyslukuina: Viime vuoden lopulla Attendo Suomen henkilöstökyselyn NPS tulos oli 31 (vuodesta 2019 parannusta +47 pykälää), asukastyytyväisyys NPS 46 (+17) ja läheistyytyväisyys rNPS 48 (+33).

Pitkäjänteinen työ kulttuurinmuutoksen eteen sai tunnustuksen Vaikuttavuusseuralta ja Mediuutisilta, jotka nostivat Attendo Suomen kulttuurinmuutostyön Vuoden vaikuttavuusteko -kilpailun finalistiksi ja myönsivät Attendo Suomelle erityismaininnan. Tuomariston perusteluiden mukaan kulttuurinmuutos on ollut vaikuttavaa ja vahvasti näyttöön perustuvaa ja se tukee monipuolisesti niin henkilöstön kuin asiakkaidenkin hyvinvoinnin positiivista muutosta. Raadin mukaan Attendolla on ollut uskallusta tarttua havaittuihin ongelmakohtiin systemaattisesti, moniammatillisesti ja moniulotteisesti.

*Attendo konsernin pörssitiedotteessa luvut on ilmoitettu Ruotsin kruunuissa, ja mahdolliset kurssimuutokset voivat vaikuttaa euromääräisten lukujen ja muutosten vertailtavuuteen.

Haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja Sini Korpiselle, sini.korpinen (at) attendo.fi.