Hyppää sisältöön

Johtamista parannettu, työnkuvia selkeytetty ja asukkaiden toimintaa lisätty Attendo Telkänsiivessä

20.12.2022
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on lopettanut Jyväskylässä sijaitsevan vanhusten hoivakodin Attendo Telkänsiiven valvonnan 16.12.2022. Henkilöstömitoituksen puutteet on korjattu, johtamisen laatua parannettu ja asukkaiden hoito ja huolenpito on turvattu.

Jaa

Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist on helpottunut ja iloinen siitä, että Telkänsiivessä tehty työ on tuottanut tulosta. 

– Iloitsen paitsi asukkaiden, myös Telkänsiiven henkilökunnan puolesta. Vaihtuvuudesta huolimatta hoivakodissa on koko ajan työskennellyt hyviä, sitoutuneita työntekijöitä, jotka haluavat laittaa asiat kuntoon. Lisäksi he saivat keväällä johtajakseen sitoutuneen, kokeneen ammattilaisen johtamaan muutosta. Nyt voimme jatkaa työtä muutosmatkan mukaisen työkulttuurin vahvistamiseksi hyvillä mielin, Holmqvist sanoo. 

Attendo Telkänsiipi on ikäihmisten hoivakoti, jossa on 62 ympärivuorokautisen hoivan paikkaa.  

Aluehallintoviranomaisen mukaan Attendo Telkänsiiven johtamista ja palvelun laatua on parannettu, tehtävänkuvia selkiytetty ja toimintaa kehitetty asukkaiden hyväksi. Muutos on vienyt aikaa, mutta kokonaisuus vaikuttaa hyvältä, avi toteaa päätöksessään. 

Telkänsiiven henkilöstötilanne on nyt aiempaa vakaampi. Telkänsiivessä työskentelee tällä hetkellä yksi tiimivastaava johtajan tukena, ja toista ollaan palkkaamassa. Yksikössä työskentelee kaksi fysioterapeuttia. He tekevät yksilö- ja ryhmäohjauksia ja jakavat omaa osaamistaan hoivakodissa työskenteleville hoitajille osana moniammatillista tiimiä. Asiakasturvallisuutta on vahvistettu myös teknologian avulla. 

Palvelun laadusta ja turvallisuudesta pidetään huolta muun muassa omavalvontasuunnitelman avulla. Sen toteutumista seurataan ja palvelua kehitetään asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa.