Hyppää sisältöön

Attendo ei jatkossa uutisoi nettisivullaan hoivakotien koronatartunnoista

2.11.2021

Jaa

Emme jatkossa enää uutisoi verkkosivuillamme Attendo-kotien koronatartuntoja tai altistumisia. Kuten tähänkin saakka, viestimme koronatartunnoista, altistumisista, testaamisesta ja karanteeneista aktiivisesti hoivakotien sisällä ja asukkaidemme läheisille. Yhteistyömme terveysviranomaisten kanssa kaikkialla Suomessa on myös koronavirukseen liittyen aktiivista ja monipuolista. Meidän tehtävämme on edelleen suojata aktiivisesti henkilökuntaamme ja asukkaitamme koronatartunnoilta, ja kiinnittää erityishuomiota hygieniaan ja siivoukseen, kuten normaalistikin.

Pandemiassa on siirrytty vaiheeseen, jossa opettelemme elämään koronaviruksen kanssa samoin kuin muiden virustautien kanssa. Myös mediassa on kuluneen syksyn aikana luovuttu päivittäisestä rutiininomaisesta koronatartuntojen määrien seuraamisesta. Virustartunnoista voi olla syytä kertoa julkisuuteen joissain tilanteissa, esimerkiksi jos halutaan median kautta tavoittaa mahdollisesti altistuneet henkilöt. Attendo-kotien kohdalla tällainen tarve tulee eteen harvoin, sillä Attendo-kodit ovat ihmisten koteja, joissa vierailee vain rajattu kävijäjoukko. 

Muutamme tätä viestimisen linjausta, jos epidemia tai tilanne sitä muutoin vaatii. 

Tartunnoista uutisoiminen on tähänkin asti ollut kuntien ja kuntayhtymien eli terveysviranomaisten vastuulla. Myös mahdolliset asukkaita koskevat vierailurajoitukset voi asettaa vain kunnan tai kuntayhtymän tartuntatautilääkäri. Me Attendolla noudatamme kaikkia viranomaisten ohjeita säntillisesti.