Hyppää sisältöön

Attendo-konsernin kolmannen kvartaalin tulos on julkaistu

23.10.2020

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 23.10. vuoden 2020 kolmannen kvartaalin tuloksen. Attendo Suomen tiedote on epävirallinen kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta Attendo.com  

Attendo Suomen kehitystoimet liiketoiminnan tervehdyttämiseksi etenevät suunnitelman mukaisesti. Heinä-syyskuussa 2020 liikevaihto kasvoi 13 prosenttia ja kvartaalin tulos oli huomattavasti viime vuotta parempi. 

Asukaspaikkojen myynti palautui ennalleen kolmannen kvartaalin aikana koronaviruspandemian ensimmäisen aallon hellitettyä. Tuloksen parantumiseen vaikuttavat täyttöasteen parantuminen, muuttuneisiin mitoitusvaatimuksiin perustuvat hinnankorotukset ja keväällä käytyjen TES-neuvottelujen tulokset. 

Attendo avasi strategiansa mukaisesti heinä-syyskuussa vain muutamia uusia hoivakoteja. Vuosien 2017 – 2018 aikana avattujen yksiköiden täyttöaste on kehittynyt positiivisesti, mutta monien uusien yksiköiden täyttöaste on edelleen matala. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna tyhjiä asukaspaikkoja oli kaksi prosenttia vähemmän. 

Panostukset Attendo Suomen strategian mukaisesti johtamiseen sekä laadun ja palvelutoimintojen kehittämiseen ovat kasvattaneet kustannuksia. Koronapandemian vuoksi väliaikaisesti pienemmät työeläkemaksut kompensoivat kvartaalin aikana koronavirukselta suojaamiseen ja suojautumiseen liittyv, lisääntyneitä materiaalikustannuksia. 

Attendo Suomen vuoden 2020 kolmannen kvartaalin luvut: 

(suluissa vuoden 2019 kolmannen kvartaalin luvut) 

  • Liikevaihto 152 miljoonaa euroa (134 milj. euroa) 
  • Liikevaihdon kasvu 13 % 
  • Oikaistu liikevoitto 5,5 miljoonaa euroa (1,0 milj. euroa) 
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 3,8 % (0,8 %) 

Vuoden 2020 kolmannen kvartaalin luvut löydät Attendon osavuosikatsauksesta täältä (pdf). 

 

Talousjohtaja Henna Plitin haastattelupyynnöt pyydämme ystävällisesti osoittamaan asiakaskokemus- ja viestintäjohtaja Susanna Paloheimolle p. 044 4942 122 tai susanna.paloheimo@attendo.fi.