Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2021 kolmannen kvartaalin tulos: Kilpailu henkilöstöstä vaikutti kesän kustannuksiin ja käyttöasteeseen

26.10.2021

Jaa

Attendo-konserni on julkaissut tänään 26. lokakuuta vuoden 2021 kolmannen kvartaalin (Q3) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Attendo Suomen vuoden 2021 kolmannen kvartaalin liikevaihto kasvoi 12,6 prosenttia ollen 170,5 miljoonaa euroa. Kasvun taustalla olivat tehdyt yrityskaupat, Attendo-kotien asukaspaikkojen täyttyminen, joka tosin osittain hidastui kesällä haasteellisen henkilöstötilanteen vuoksi, sekä lisäksi hinnankorotukset.

Oikaistu liikevoitto oli 6,4 miljoonaa euroa. Liikevoitto parani edellisvuodesta 1,0 miljoonaa euroa vertailuajankohtaan nähden. Tämä johtui pääosin kehitysvammapalveluiden paremmasta tuloksesta sekä yrityskaupan kautta Attendolle tulleista yksiköistä. Vanhuspalveluiden hinnankorotukset kattoivat osittain Vanhuspalvelulain myötä kasvaneen henkilömitoituksen, kuten myös TES-korotusten myötä nousseet korkeammat palkkakustannukset.

Attendo Suomen Q3/2021 luvut: (suluissa Q3 2020 luvut)

  • Liikevaihto 171,0 miljoonaa euroa (151,9 m€)
  • Liikevaihdon kasvu 12,6 %
  • Oikaistu liikevoitto 6,5 miljoonaa euroa (5,5 m€)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 3,8 % (3,6 %)

Koronapandemia sitoi suuren osan hoitoalan henkilöstöä testaamiseen ja rokotusklinikoille ja vaikeutti kesäsijaisten palkkaamista. Tämä kasvatti henkilöstökuluja ja vaikutti niin, ettei kaikkia vapaana olevia asukaspaikkoja voitu täyttää. Hoiva-asumiselle on Suomessa kuitenkin edelleen suuri tarve. Loppuvuonna Attendo rekrytoi lisää vakituista henkilökuntaa johtuen lakimuutoksesta johtuvasta kasvavasta henkilöstömitoituksesta ikäihmisten ympärivuorokautisissa hoivakodeissa. Mitoitus nousee vuoden vaihteessa 0,55:stä 0,6:een. Toisaalta tämän muutoksen vaikutus ei vielä ole kovin mittava, sillä korkeampi mitoitus on jo Attendo-kodeissa käytössä laajalti yksityisiltä toimijoilta vaadittavien toimilupien ja kuntien ja kuntayhtymien kanssa solmittujen sopimusten perusteella.

Attendon muutosmatka -strategia, jossa kehitetään kulttuuria ja useita toimintamalleja, on vahvistanut sidosryhmien luottamusta yhtiöön tyytyväisyyskyselyissämme ja myös suomalaisyritysten laajassa Luottamus ja Maine -tutkimuksessa.

Talousjohtaja Henna Plitin haastattelupyynnöt medialle pyydämme ystävällisesti osoittamaan Attendon viestintään viestinta@attendo.fi tai p. 044 407 2011.