Pidetään yhdessä huolta Attendo-kodeissa asuvien turvallisuudesta ja hyvinvoinnista. Ethän tule vierailulle, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on todettu altistuminen tai koronavirustartunta, tai vähäisiäkään flunssan oireita. Pidäthän maskia vierailun ajan ja noudatathan hyvää käsihygieniaa.

Attendo Suomen vuoden 2021 toisen kvartaalin tulos: positiivinen kehitys jatkuu Suomessa 22.7.2021

Attendo-konserni on julkaissut tänään 22. heinäkuuta vuoden 2021 toisen kvartaalin (Q2) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Attendo Suomen vuoden 2021 toisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 15,5 % ollen 169,4 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto oli 0,0 miljoonaa euroa. Liikevoitto parani merkittävästi edellisvuoden (-6,2 milj. euroa) vertailuajankohtaan nähden.

Attendo Suomen Q2/2021 luvut: (suluissa Q2 2020 luvut)

  • Liikevaihto 169,4 miljoonaa euroa (146,7 m€)
  • Liikevaihdon kasvu 15,5 %
  • Oikaistu liikevoitto 0,0 miljoonaa euroa (-6,2 m€)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali 0,0 % (-4,3 %)

Attendon määrätietoiset kehitystoimenpiteet näkyvät parantuneena asukaspaikkojen täyttöasteena, joka oli 85 % (79 % Q2 2020). Liikevaihdon kasvuun vaikuttivat täyttöasteen paranemisen lisäksi noin kolmen prosentin hinnankorotukset ja toteutuneet yrityskaupat. Tuloksen kehittyminen johtui paremmasta täyttöasteesta, hinnankorotuksista ja edellisvuotta pienemmistä koronasta johtuvista kustannuksista. Ikäihmisten hoivassa tehdyt hinnankorotukset kattavat osittain uuden vanhuspalvelulain edellyttämät korkeammat henkilöstökustannukset ja kustannusten inflaation.

Kunnat ja kuntayhtymät korvasivat Attendolle koronapandemian vuonna 2020 aiheuttamia suojavarustekuluja huhti–kesäkuun aikana noin 0,5 miljoonalla eurolla.

Attendon muutosmatka -strategia, jossa kehitetään kulttuuria ja useita toimintamalleja, alkaa näkyä sidosryhmien vahvistuneena luottamuksena tyytyväisyyskyselyiden perusteella. Vaaditut korjaustoimenpiteet ovat vakuuttaneet valvontaviranomaiset, sillä Valvira päätti Attendon ikäihmisten palveluita koskevan valtakunnallisen valvonnan 24. kesäkuuta.