Hyppää sisältöön

Attendo Suomen vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin tulos: ennätyssuuret sairauspoissaolot heikensivät tulosta

6.5.2022
Attendo-konserni on julkaissut tänään 6. toukokuuta vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin (Q1) tuloksen. Tämä on kooste konsernin pörssitiedotteesta, joka löytyy osoitteesta https://www.attendo.com/en/

Jaa

Hoiva-alan vaikea henkilöstöpula, omikron-virusmuunnoksesta johtuva sairauspoissaolojen ennätyksellisen suuri määrä ja kasvava inflaatio Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan johtuen rasittivat Attendo Suomen ensimmäisen vuosineljänneksen tulosta. 

Attendo Suomen vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin liikevaihto kasvoi 12,1 % ollen 178,9 miljoonaa euroa. Oikaistu liiketulos oli -1,7 miljoonaa euroa. Liikevoitto heikkeni edellisvuoden (0,2) vertailuajankohtaan nähden. 

Attendo Suomen Q1/2022 luvut (suluissa Q1/2021 luvut): 

  • Liikevaihto 178,9 miljoonaa euroa (159,6 m€) 
  • Liikevaihdon kasvu 12,1 % 
  • Oikaistu liiketulos -1,7 miljoonaa euroa (0,2 m€)
  • Oikaistu liikevoittomarginaali -1,0 % (0,1 %) 

Hoivapaikoista on Suomessa iso kysyntä, mutta henkilöstöpulan vuoksi emme ole voineet ottaa uusia asukkaita niin paljon kuin haluaisimme. Keskimääräinen käyttöasteemme laski ensimmäisellä neljänneksellä hieman ja oli 85 (86). 

Vuoden alkupuoliskolla omikron-virusmuunnoksen voimakas leviäminen nosti sairauspoissaolojen määrän ennätystasolle ja vaikeutti sijaisten löytämistä. Samaan aikaan vuoden 2022 alussa viranomaisvaatimukset muuttuivat, kun henkilöstömitoitus nousi 0,6:een.

On todennäköistä, että omikronin vaikutukset näkyvät myös vuoden toisella vuosineljänneksellä. Ajanjaksolla joudumme myös ratkaisemaan kesärekrytoinnin isot haasteet. Vuotta 2023 koskevat neuvottelut tilaajien kanssa ovat alkaneet. Tavoitteenamme on saavuttaa Suomessa kestävä hintataso, jolla voimme tuottaa laadukasta hoivaa vastuullisesti myös jatkossa.

Teemme Attendo Suomessa ja yhteistyöverkostoissamme paljon töitä sen eteen, että saamme tulevalle kesälle tarpeeksi työntekijöitä sekä täytettyä meille asetetut viranomaisvelvoitteet eli ensi vuonna 0,7:ään nousevan henkilöstömitoituksen vaatimukset. Olemme koonneet ratkaisuehdotuksemme omalle nettisivulle www.attendo.fi/nollaseiska. Olemme myös selkeyttäneet urapolkuja ja uudistaneet koulutus- ja perehdytysmallejamme.  Vuosineljänneksen päättymisen jälkeen ostimme kansainvälisen rekrytointiyrityksen Silkkitien. Yritysoston myötä Attendolla on paremmat mahdollisuudet rekrytoida työntekijöitä kansainvälisesti.