Hyppää sisältöön

Attendo kehottaa painokkaasti välttämään vierailuja ikäihmisten hoivakodeissa –"Haluamme huolehtia siitä, että jokainen voi olla rauhallisin mielin”

11.3.2020

Jaa

Attendo antoi 9.3. ohjeistuksen, jonka perusteella rajoitettiin vierailijoiden käyntejä hoivakodeissa osittain. Koronavirustilanteen muututtua ohjeistusta tiukennettiin heti 10.3. Tämänhetkisen ohjeistuksen mukaan Attendo kehottaa välttämään kaikkia vierailuja ikäihmisten hoivakoteihinsa.

Koronaviruksen riskit ikäihmisille ovat muita suuremmat. Virus aiheuttaa useammin vakavia oireita juuri ikääntyneille. Korkein riski on yli 80-vuotiailla. Tästä syystä Attendo näkee, että vierailuiden välttäminen on edellytys asukkaiden suojaamiseksi.

“Vierailun sijaan kannustamme omaisia ja läheisiä soittamaan läheisilleen, jotka asuvat Attendo-kodeissa. Selvitämme parhaillaan, miten saisimme jokaiseen hoivakotiin tabletin, jonka avulla asukkaamme ja heidän läheisensä voisivat puhua videopuheluita”, Attendon liiketoimintajohtaja Virpi Holmqvist sanoo.

“Kehotus välttää vierailuja voi tuntua tiukalta, mutta sen tarkoitus on huolehtia siitä, että asukkaamme ja heidän läheisensä sekä omat työntekijämme voivat olla rauhallisin mielin”, Holmqvist painottaa.