Hyppää sisältöön

Palvelukodin väen orkesteri tahditti 250 hengen pikkujouluja Kempeleessä

3.12.2019

Jaa

Kempeleen Zemppi Areenalla oli todellista juhlatunnelmaa, kun kuuden kehitysvammaisten ihmisten palvelukodin asukkaat omaisineen kokoontuivat hyvän ruoan ja livemusiikin äärelle. Suurpikkujoulut jättivät kaikille iloisen mielen ja lämpimiä muistoja.

Pikkujoulukauden lähestyessä Attendo Kangaspirtissä alettiin suunnitella vähän erilaisia juhlia kuin edeltävinä vuosina.

”Attendolla on Oulussa kuusi palvelukotia kehitysvammaisille asukkaille. Me palvelukotien johtajat olemme paljon tekemisissä ja totesimme porukalla, että voisihan sitä järjestää kerralla oikein kunnon juhlat, joihin kaikki asukkaat ja omaiset pääsisivät yhdessä nauttimaan illanvietosta”, kertoo Attendo Kangaspirtin ja Kellokkaan johtaja Hanna Koskivirta-Raappana.

Pian suureellisista suunnitelmista alkoi tulla todellisuutta, kun palvelukodit pistivät pystyyn lähes 250 henkilön pikkujoulut. Kempeleen Zemppi Areenalta löytyi juuri sopivat tilat ja pitopalvelusta vastasi oululaisravintola Oskarin kellari.

”Kyllähän näitä pikkujouluja odotettiin innolla. Asukkaiden juhla-asut valittiin ja silitettiin henkariin odottamaan jo hyvissä ajoin. Edeltävänä iltana lakkasimme asukkaiden kynsiä ja valmistauduimme muutenkin, kuten asiaan kuuluu”, Koskivirta-Raappana kuvailee.

Pikkujouluihin sisältyi hyvää ruokaa ja juomaa sekä live-musiikkia, josta vastasi palvelukotien väki.

”Kokosimme omasta henkilökunnastamme orkesterin, joka esitti juhlissa joululauluja yhdessä asukkaiden kanssa. Tunnelma oli loistava! Taustalla pyöri isolla kankaalla kuvia asukkaista ja palvelukotiemme touhuista vuoden ajalta, mikä toi vielä lisää kivaa fiilistä”, Koskivirta-Raappana kuvaa.

Vaikka pikkujoulut on juhlittu, muisteltavaa riittää pitkän aikaa.

”Tästä jäi kaikille ihana yhteinen muisto, josta varmasti puhutaan vielä tulevaisuudessa”, Koskivirta-Raappana toteaa.

Attendolla on Oulussa kuusi palvelukotia: Kangaspirtti, Kellokas, Ritaharju, Metsokangas, Ukkoherra ja Linnakartano. Palvelukodit tarjoavat asumista ja hoivaa eritasoista tukea tarvitseville kehitysvammaisille ihmisille.